Turizm Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Çamardı Belediyesinin müşterek organizasyonunda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Cengiz Kayacılar'ın rehberliğinde Aladağlar –Demirkazık’ta Foto Safari etkinliği düzenlendi.
Oldukça keyifli geçen foto safari etkinliğinde, ilimizin büyüleyici tabi güzelliklerinden biri olan Oluksekisi Yaylasına çıkan çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan katılımcılar unutamayacakları bir gün geçirdiler.
 Gençlerle birlikte etkinliğe katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Basri Akdemir, Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Akdemir,  “Niğde-Kayseri-Adana illeri arasında bulunan Aladağlar, barındırdığı hayvan ve bitki örtüsü çeşitleri bakımından çok önemli bir doğa koruma alanıdır. Aladağların yaklaşık elli beş hektarlık bölümü, 1995 yılında milli park ilan edilmiştir. İlimiz sınırları içerisinde kalan bölümünde Cengiz Kayacılar Hocamızın rehberliğinde belirlediğimiz güzergâhta büyüleyici doğal güzelliklerle karşılaştık, inanıyorum ki katılan arkadaşlar bu günü unutamayacaklar. Muhteşem bir tabi güzelliğe sahip Aladağların görülmeye değer bir yer olduğu aşikârdır. Önümüzdeki aylarda da bu eşsiz tabi güzellikleri tanıtmak amacıyla Müdürlüğümüz, çeşitli etkinlik ve tanıtım çalışmalarına devam edecektir. Bu çalışmalar neticesinde dağcıların, fotoğrafçıların, yürüyüş guruplarının ilgi odağı olacak Aladağlar'ın iç turizme ve Niğde ekonomisine büyük katkı sağlayacağını umut ediyorum. Etkinlikte emeği geçen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemize, Çamardı Belediyemize, rehberimiz Cengiz Kayacılar Hocamıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederim ” dedi.
 
Editör: TE Bilişim