Türkiye Gençlik Vakfı pandemi sürecinde de gençleri yalnız bırakmıyor. Kitap kurdu yarışmasıyla ortaokullulara kitap okumayı sevdiren, TÜGVA şimdi de bir birinden güzel onlarca hediyenin verileceği Çizimlerle 40 Hadis yarışması düzenliyor.

Türkiye Gençlik Vakfı, pandemi sürecinde sosyal ve kültürel çalışmalarla öğrenciler için eğlenceli etkinlikler ve yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Öğrencilere yeteneklerini geliştirme, farklı görüş, düşünce, inanç ve kültürel değerleri yorumlayabilme, aldığı görevi istekle yapabilme, sorumluluk alabilme, bireysel ve iş birliği halinde çalışabilme ve uygulayabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazandırılması hedeflenen yarışmanın başvuruları başladı.

TÜGVA Niğde İl Başkanı Burak Yaşar, konu ile ilgili yaptığı açıklAmada şu ifadelere yer verdi;“ Dünyanın ve ülkemizin alışık olmadığı bir süreçten geçtiği bu günlerde, genç kardeşlerimizi pandemiden önce olduğu gibi şimdi de yalnız bırakmıyor ve faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin hadisleriyle ortaokullu kardeşlerimizi, iyilik yapmak, doğru sözlü olmak gibi insanlığın ve Müslümanlığın ortak değerleriyle buluştururken aynı zamanda bu değerleri zihinlerinde tasavvur edip resmederek hayal güçlerinin ve resim kabiliyetlerinin gelişmesini sağlıyoruz. Ortaokullu kardeşlerimizin evlerinde verimli ve eğlenceli vakit geçirmesine vesile olacak bu yarışma için kıymetli velilerimizin ve öğretmenlerimizin gerekli desteği vereceğinden eminiz " dedi.

Yarışma sonucunda Niğde düzeyinde dereceye girecek öğrencilerden; Birinciye 400 TL, İkinciye 300 TL, Üçüncüye 200 TL verilecek. Türkiye geneli dereceye girecek öğrencilere; İlk 5 yarışmacıya elektrikli scooter, 5 yarışmacıya tablet, 10 yarışmacıya akıllı bileklik verilecek. Türkiye Gençlik Vakfının 4 yıl önce başlattığı yarışmaya, bu yıl 30 bin başvuru bekleniyor. Başvurular; http://tugva.org/cizimlerle-40-hadis/ sitesinden online olarak yapılmaktadır.

Editör: TE Bilişim