Türk Hava Kurumu Bor Şubesi 15 Temmuz 2014 Salı günü Bor Garnizon Komutanlığı Sosyal Salonunda Bor İlçe Protokolü ve Bor merkez ilçe, kasaba ve köy muhtarları ile iftar yemeğinde buluştu.




İftar yemeğine; Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Garnizon Komutanı İkmal Kd. Alb. Fatih DAĞLI, 7. Ana Bakım Komutanı Bakım Kd. Alb. Erol ÇETİN, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ve Eşi, İlçe Müftüsü Sabahattin Kesti, THK Bor Şube Başkanı Rıza Saydam, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan (Kadir) Yalçın, Ali Akbaş, Nafiz Postacı, Abdülkadir Cindemir, Sayman İlker Türker, Bor merkez ilçe, kasaba ve köy muhtarları katıldı.

İftar yemeği öncesi Bor İlçe müftüsü Sabahattin Kesti tarafından dua okundu İlçe Milli Eğitim Öğretmenlerinden Murat Batı tarafından İftar yemeğinde THK ve Bor Şubesinin bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri THK Bor Şubesi Başkanlığı tarafınca hazırlanan Sinevizyon gösterisi ve sunum konuşmasında; “Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği fitre, zekat ve bağışlarla faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak kursları her yıl artarak devam etmektedir. Ülkemizin havacılık alanında faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türk hava kurumu hayırsever halkımızın, siz kıymetli muhtarlarımızın ve yöneticilerimizin yardım ve destekleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurmuş olduğu THK Üniversitesinde bir epey gencimizi maliyetsiz okutarak ülkemizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Birçok havacılık faaliyetiyle binlerce gencimize ücretsiz havacılık kursları vermektedir. Orman yangınlarına müdahalede THK uçakları her zaman misyon başındadır. Gerek havacılık faaliyetleri, lüzum üniversitesi ile gerekse diğer faaliyetleri ile devletten bir kuruş yardım almayan THK, Türk milletinden aldığı güçle yine milletine hizmete devam etmektedir. THK tamamen yerli malı olan 'Türk Kuşu' adını verdiği çift kişilik eğitim uçağı yapımına başlamıştır. Bütün bu gelişmeler Türk milletinin bizlere destekleri sayesinde olmuştur. THK sadece fitre, kurban derisi, bağış toplayan bir müessese değildir. Son yıllarda yapmış olduğu icraatlar ortadır.

Bugüne kadar vatandaşlarca Türk Hava Kurumuna yapılan yardımların toplanmasında bizlere yardımcı olan tüm muhtarlarımıza, başta Niğde Valimiz, İlçe Kaymakamlarımız ve kamu kurumlarımızın değerli yöneticilerine THK adına teşekkür eder, desteklerinizin devamını dileriz” dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmasında; Tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, mübarek Ramazan ayında birlikte olmanın mutluluğunu dile getirerek Bizler huzur içinde iftarlarımızı yapıyoruz, ama bugün İslam dünyasında bu birliktelik içinde iftar yapamayan ülkeler var. Kan ve gözyaşının olduğu ülkeler bizlerin de içini acıtıyor ve üzüyor. Ama Müslümanlar bir arada oldukça bu zulümler de ortadan kalkacak. Dualarımızda orada ki kardeşlerimizi de unutmayalım. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Sağlık ve Huzur içinde nice mübarek Ramazanların tekrarına erişme dileğiyle yaklaşan Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim