Mersin Devlet Opera ve Balesi, Orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın’ın yaptığı, Senfonik Neşet Ertaş Türküleri dünya prömiyeri konserini 30 Nisan 2014 Çarşamba günü saat: 20.00 Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Konser, 01 Mayıs 2014 Perşembe günü saat: 20.00’de yeniden seslendirilecek.


    Mersin Devlet Opera ve Balesi, ölümsüz halk ozanı Neşet Ertaş’ın türkülerini opera sahnesine taşıyarak bir ilki gerçekleştiriyor. Besteci ve orkestra şefi Serdar Yalçın’ın düzenlemelerini yaptığı Senfonik Neşet Ertaş Türküleri”  konseri, 30 Nisan Çarşamba ve 01 Mayıs Perşembe günü saat: 20.00’de Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. MDOB Orkestrası ve Korosu’nun da görev aldığı konserin solist sanatçıları; Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Mehmet Yılmaz ve Onur Polat. Koroyu konsere hazırlayan Anıl Aydın. Konserin başkemancısı Marina Kvlividze.

 

    Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, geleneksel müziğimizin çok sesli müzikle birlikte dünyaya tanıtılmasında türkülerimizin senfonik düzenlemelerinin önemine işaret ederek; “Eşsiz Anadolu medeniyetinin izlerini içinde barındıran türkülerimizi çok sesli düzenlemelerle opera sahnesine taşıyarak ilkleri gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Uzun süredir düzenleme ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz Senfonik Neşet Ertaş Türküleri konserini nihayet sanatseverlerle buluşturuyoruz. Ülkemizin kıymetli besteci ve orkestra şeflerinden Serdar Yalçın’ın düzenlemelerini yaptığı konseri 30 Nisan ve 01 Mayıs’ta seslendireceğiz. İlk konser biletleri tükenmiş olup ve ikinci konser için sanatseverlerin yerlerini şimdiden ayırt etmelerini tavsiye ederiz. Mersinli ve bölge seyircilerimizin (Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep) bizlere verdiği değerli desteklerine teşekkürlerimizi borç bildiğimizi bildirir, saygılarımızı sunarız” dedi.

 

 

Program

 

Ahirim Sensin

Neredesin Sen?

Gönül Dağı

Yazımı Kışa Çevirdin

Al Elma Boyanır mı?

Mühür Gözlüm

Niye Çattın Kaşlarını?

Dertli Yoldaş

Zahidem

Ah! Yalan Dünya

Kesik Çayır Biçilir mi?

Doyulur mu?

Dane Dane Benleri Var

Yanıyorum

 

 

Senfonik Neşet Ertaş Türküleri

30 Nisan 2014 Çarşamba saat: 20.00 (Prömiyer)

01 Mayıs 2014 Perşembe saat: 20.00

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi

 

Editör: TE Bilişim