Kısa bir süre önce başlatılan askıda ekmek uygulaması farklı 10 noktada faaliyete geçirildi. Askıda ekmek uygulaması için Belediye Sosyal İşler Müdürlüğüne talepte bulunan market ve fırınlara yerleştirilen ekranlı sitem ile yardımda bulunacakların ekmek sayısının yüklemesi yapılıyor.

 

Niğde Belediye Başkanlığı NİĞKART projesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırsever kişileri buluşturuyor.

 

Sende Ekmeğini Paylaş kampanyası kapsamında düzenlenen programa Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Milletvekili Adayları Erdoğan Özegen, Yaşar Ataç, Belediye Başkan Yardımcıları Rifat Özkan, Mustafa Yiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Belediye Mehter Takımından muhteşem gösteri

 

Eski terminal caddesinde düzenlenen program kapsamında Belediye mehter takımı da gösteri yaptı. Belediye personelinden oluşturulan mehter takımının konserini katılımcılar beğeniyle izledi.

 

Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak 6 yıldır hep ilklere imza attık. Sende ekmeğini paylaş projesi Niğde Belediyemize özgü bir proje. Bu proje kapsamında ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimize doğrudan yardımcı olabilme amacındayız. Niğde Belediyesi olarak gıda bankasından ihtiyaç sahibi hemşerilerimize 365 gün destek veriyoruz. Evlere sıcak yemek servisi yaparak ihtiyaç sahiplerimizin yanında oluyoruz. Bütün bu sosyal yardımlarımızın yanı sıra, Niğde'mizde 10 ayrı noktada oluşturduğumuz sistem üzerinden ekmek bağışı da yapılmasını sağlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 5 aydır bu projenin hazırlık çalışmaları yapılmış olup, şu ana kadar 15 bin civarında ekmek bağışı yapılmıştır. Sosyal Yardım İşleri müdürlüğümüz kapsamında araştırılan ve gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere bu bağışlanan ekmekler ulaştırılıyor. NİĞKART ile alınan bu yardımlar için gerekli alt yapı çalışmalarımız titizlik içerisinde sürdürülmektedir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir sözünden hareket ederek, biz Niğde'de açta açıkta kimseyi bırakmama gayretindeyiz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanmasından yanayız. İhtiyaç sahiplerimize ulaşmak için sağlıklı bir sistemi çalıştırma gayretindeyiz" şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanımız çok hayırlı bir iş yaptı

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Niğde Belediyemizin çok yenilikçi ve orijinal bir hizmetini başlattık. Eskiden askıdan ekmek uygulamaları vardı. Niğde Belediyesi bunu geliştirdi, daha güncel daha modern hale getirdi. Bu hizmet bizim unuttuğumuz hasletlerimizi, Belediye Başkanımız gün yüzüne çıkardı. Biz ecdadın Osmanlı zamanında yaptığı uygulamaları güncelleyerek modern hayat uyguluyoruz. Bu yüzden Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Belediyenin yaptığı bu hayra çevirme çalışmasını destekliyorum. Yapılmış olan uygulama çok güzel ve modern bir uygulama" dedi.

 

Belediye Başkanımız çok güzel projeler üretiyor

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Niğde Belediyesi o kadar güzel işler yapıyor o kadar güzel çalışıyor ki bir taraftan gıpta ile izliyorum bir taraftan da umutlanıyorum. İnşallah Niğde Belediyesinin şu anda yürüttüğü projeler Niğde'yi önümüzde ki 5 yıl içerisinde bölgenin başkenti yapacak. Değerli Belediye Başkanımız ve ekibi dikkatli çalışmalarla o kadar güzel projeler üretiyorlar. Fevkalade güzel çalışmalar içerisindeler. Üniversitemiz eklenecek kampüs alanı ile Türkiye'nin en geniş kampüs alanına sahip üniversitelerinden bir olacak. Bu kampüste tıp fakültesi ve diğer fakültelerin yer alması üniversitemizin, Niğde'mizin cazibesini daha da arttıracak. Tespih tanesi gibi dizilmiş hizmetlerle Belediyemiz Niğde'yi yarınlara güçlü bir şekilde taşıyacak. Tüm hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Belediye Başkanımız bizi mehter ile coşturdu, iliklerimize kadar duygulandık. Yine komşusu açken tok yatan bizden değildir prensibiyle yürürlüğe koyduğu projesi bizi derinden etkiledi" şeklinde konuştu.

 

Düzenlenen program kapsamında ekmek yükleme cihazının açılışı gerçekleştirildi. Ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve AK Parti Niğde Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen markette yer alan cihaz üzerinden ekmek bağışın da bulundular.

http://www.borhaber.net/yasam/sende-ekmegini-paylas-h16725.html

Posted by Bor Haber on 13 Mayıs 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim