İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içerisine düşen 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na bağlı UH-1 tipi askeri helikopterde şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Yakup Avşar (28) memleketi Niğde’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Evli ve 10 gün öncede UMRE ’den gelen Şehit Avşar’ın cenazesi İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tören sonrası Niğde’ye getirildi. Şehit Avşar’ın cenazesi ilk önce Şahinali Mahallesi'ndeki baba evine helallik için getirildi. Baba evinden helallik alınmasının ardından şehit için Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde tören düzenlendi. Törende şehidin yakınları ve eşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Avşar’ın cenazesi düzenlenen törenle dualar eşliğinde Niğde Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin, Yavuz Ergun, Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, İl Jandarma Komutanı  J.Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, ilçe kaymakamları, belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
İstanbul'daki helikopter kazasında şehit olan Teknisyen Astsubay Yakup Avşar için Fatih Sultan Mehmet Camisinde düzenlenen törende Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi tarafından törene katılanlara lokum ve su ikramında bulundu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim