Kuzey Irak sınırında 1994'de şehit olan ve Naaşı bulunamayan jandarma uzman onbaşı Tayfun Özaksoy ‘un Niğde merkezde yaşayan annesi Ayşeana Özaksoy, her gün şehit oğlunun geleceği umuduyla yaşadığını belirtti.

Operasyona çıkmadan telefonla görüştüğünü ve beni bulamazsınız ben sizi bulurum dediğini söyleyen acılı anne Özaksoy; “Şehit Olmadan Bir Hafta Önce görüştük anne siz beni aramayın ben sizi ararım operasyona gidiyorum bulamazsınız dedi ve gerçekten bulamadık 24 yıldır. Devletimiz aramış ama bulamamış. Bizlerde kendi imkânlarımızla arttık ama bizde bulamadık” dedi.

24 YILDIR UMUTLA BEKLİYOR
Oğlunun şehadet haberini anlatan acılı anne Özaksoy; “ Bir telefon geldi her kes Tayfun’u sordular. Herkes bizi arayıp Tayfun’u sorunca içimize ateş düştü, acep bir şey mi oldu derken çok geçmeden jandarma aradı çocuğunuz yaralı diye. Ekip evin aşağısına gelip babasını çağırdılar ve babasına çocuğunuz şehit ama bulunamadı dediler. Daha sonraki ifadelerde şehit olmuşsa bir şehit askerin postalı bile bırakılmaz diye biliyoruz bizler. Nerede o zaman şehitse. Yaralı dediler, uçurumdan uçtu dediler çok aradık bulamadık dediler ve en sonunda gerçek şehit uçar uçmuş dediler. Tabi bu bize mantıksız geldi. Biz kendi imkânlarımızla da arattık ama yine bulamadık. Benim kapım 24 yıldır açık cenaze her gün geliyormuş gibi. Ama yapacak bir şey yok. Oğlumun şehit olup bulunamamasından 24 yıl geçmesine rağmen ben hala beklerim. Çocuğum da bulunmadı keşke bulunsa da burada olsaydı hiç değilse yerini bilirdim gelir böyle taşını severdim. Şimdi de seviyorum ama biliyorum içi boş içinde çocuğum yok. En azından içinde olsaydı bir nebzede olsa içim soğurdu” diye konuştu.

EVLAT ACISI HİÇBİR ŞEYE BENZEMİYOR
Benim ikinci evim içerisinde oğlumun olmadığını bildiğim şehitlik ve birinci evimde yakın buraya. Ben her gün gelip burada dua ederim. Eşim, annem ve babam öldü ama evladın yerini hiçbir şey tutmuyor. Evlat bir başka. Oğlumun kader anlına yazılmış gitme dedim yine de gitti. Ben hakkımı oğluma helal ettim, o da bana son kez şehit olmadan bir hafta önce sesini duyurdu. Bir evlat hiç mi incitmez, incitmedi. Kırmadı, dökmedi. Küçükten beri hep böyleydi. Sesi çıkmazdı. Şehit olalı yani şehit olup kaybolalı 24 yıl oldu ama ben hiçbir zaman umudumu kesmedim ve bekliyorum. Her kapı çaldığından her telefon çaldığında oğlum diye açıyorum kapıyı ve telefonu. Bir Tayfun daha büyüttüm ” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim