Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, Niğde’de şehit haberinin yetkili makamlarca aileye verilmeden sosyal medyada paylaşılmasına tepki gösterdi. 

Bu tür paylaşımların şehit ailelerini acıya sürüklediğini belirten Başkan Demir, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Niğde İli Şehit Aileleri Derneği Yönetimi olarak bu güne kadar şehit ailelerimize kahraman polis gazilerimize hizmet verirken derneğimize üye olup olmadığına bakmadık ve bundan sonrada derneğimize üye olsun olmasın her zaman şehit ailelerimizin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz, çünkü derneğimizin kuruluş amacı sadece vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit olan kardeşlerimizin aileleri adına kurulmuş bir dernektir. Bunun son olmasını ve hiç bir ilimize şehit haberi düşmemesini istemiyoruz, ancak dört bir tarafı düşmanla çevrili güzel ülkemizin birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, Bayrağımızın semalarda dalgalanmasını Ezanı Muhammedimizin minarelerde okunmasını istiyorsak bu uğurda şehit vermeye her zaman hazırız. Ancak bu gibi durumlarda bizi üzen en önemli olay ilimize şehit haberi geldiğinde ilgili makamlarca şehidimizin ailesine haber verilmeden bütün sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor. Eğer şehidimize saygı, yüreği yanan anne baba ve eşine saygı göstermek istiyorsak lütfen bu paylaşımları yapmayalım. Acılı ailelerimizin haberi sosyal medya üzerinden alması inanın ailelerimizin acılarına acı katıyor. Tüm halkımızdan isteğimiz ailemize haber verilmeden bu tür yaklaşımlardan uzak durulmasını ve paylaşılmamasını istiyoruz. İnşallah bundan sonra hiçbir ananın yüreği yanmaz hiçbir kardeşimiz dul hiç çocuk yetim kalmaz. Buna özen gösterileceğini temenni ediyor. Tüm halkımıza saygılar sunuyorum.”


 
Editör: TE Bilişim