Diyarbakır'ın Hani İlçesinde PKK’lıların açtığı ateş sonucu hamile eşi Yağmur ve 3 yaşındaki oğlu Yusuf'un yanında şehit olan polis memuru Salih Eroğlu, düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesine uğurlandı. Cenaze töreninde şehit polis memuru Salih Eroğlu'nun oğlu 3 yaşındaki Yusuf Eroğlu'nun ağlayarak "Babama gitmek istiyorum, evimize gidelim" demesi ve anne Yağmur'un ise "evimiz mi kaldı" demesi törene katılanları ağlattı.





Hain saldırıda şehit olan Polis Memuru   Salih Eroğlu, Niğde İl Özel idare personellerinden ve  Niğde ili Yeşil Gölcük Kasabası eski belediye başkanı Salih Ertul'un damadı oluyordu. 




Diyarbakır'ın Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru 30 yaşındaki Salih Eroğlu, rahatsızlanan eşi 28 yaşındaki Yağmur Eroğlu'nu yanlarına oğlu 3 yaşındaki Yusuf'u da alarak muayene etmek için Diyarbakır'a getirdi. Eşi Yağmur'un hastanede hamile olduğunu öğrenen polis memuru Salih Eroğlu, daha sonra görev yeri Hani ilçesine akşam saatlerinde dönmek için otomobiliyle hareket etti.



DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE TÖREN

Salih Eroğlu'nun kullandığı otomobile Büyükakören köyü yakınlarında saat 18.30 sıralarında yol kesen PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte ağır şekilde yaralanan polis memuru Salih Eroğlu, helikopterle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı ancak bütün müdahalelere rağmen şehit oldu. Hamile eşi ve 3 yaşındaki oğlu'nun yanında şehit olan polis memuru 30 yaşındaki Salih Eroğlu için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ve şehidin yakınları katıldı. Törende güçlükle ayakta duran şehidin yakınlarını şehidin meslektaşları teselli ederken, eşi 28 yaşındaki Yağmur Eroğlu sık sık baygınlık geçirdi.

EVİMİZ Mİ KALDI

Şehit polis memuru Salih Eroğlu’nun ambulanstan alınan cenazesinin katafalka koyulduğu sırada sinir krizi geçiren eşi Yağmur Eroğlu’na sağlık görevlileri müdahale etti. Bu sırada şehit Eroğlu’nun 3 yaşındaki oğlu Yusuf annesine ağlayarak "Babama gitmek istiyorum. Evimize gidelim" demesi üzerine annesi Yağmur Eroğlu "Evimizmi kaldı"diyerek feryat etti. Şehit Eroğlu’nun eşinin sakinleştirilmesinin ardından polis Memuru Salih Eroğlu’nun özgeçmişi okundu. 2014 yılında Diyarbakır’a tayin edildiği öğrenilen şehit polis memuru Eroğlu’nun daha önce İstanbul’da görev yaptığı bildirildi. Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Meslektaşımızın eşi ve 3 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde sinsice düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir" dedi.



Emniyet Müdürü Taşdan'ın konuşmasının ardından şehit Eroğlu için silah arkadaşları ve törene katılanlar dua etti. Duaların ardından şehidin annesi Hatice ile eşi Yağmur Eroğlu Salih Eroğlu'nun tabutuna sarılarak ağladı. Anne Hatice Eroğlu, oğlunun tabutu başında daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirirken, sağlık ekipleri anne Eroğlu'nu hastaneye kaldırdı. Şehit Erroğlu daha sonra silah arkadaşlarının omzunda memleketi Ankara'nın Çubuk İlçesine gönderilmek üzere uğurlanırken, eşi Yağmur Eroğlu ile oğlu Yusuf'un feryatları yürek dağladı.



ÇUBUK İLÇESİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Polis memuru Salih Eroğlu için ikindi namazında Çubuk Merkez Cami Kebirde kılınan cenaze namazına BBP Genel Başkanı Mustafa DesticiAnkara milletvekilleriEmrullah İşlerNevzat CeylanSelim CerrahMurat Alparslan, birçok siyasetçi, asker ve emniyet güçleri, şehit yakınları ve kalabalık ilçe halkı katıldı. Türk bayraklarıyla donatılan ilçedeki cenaze namızını Müftü Bilal Kara kıldırırken, şehit polis memuru için helallik istedi. Sıkı emniyet tedbirlerinin alındığı cenaze namazında herkes tek tek arandı.

Şehidin naaşı omuzlar üzerinde son yolculuğuna uğurlanmak üzere araycık Mahallesi mezarlığına götürüldü. Şehidin cenazesine katılan vatandaşlar tekbir getirerek, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları attı. Törende şehidin yakınları zor anlar yaşadı. Şehit polis Eroğlu, Saraycık Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.





Editör: TE Bilişim