Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı 23.Kuruluş Yıldönümünü dün törenlerle kutladı. Dün saat.11.00’de NGC Başkanı Ali Osman Sayın ile NGC Kurucu Başkanı Ahmet Öncü’nün Atatürk Anıtına Çelenk sunmaları ile kutlama etkinliklerine başlandı.

 

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sayın, Atatürk anıtına çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.  Program kapsamında Sungurbey Mahallesi Koçer Sokak Tarihi Niğde Evindeki Niğde Gazeteciler Cemiyeti binamızda kutlamalar kabul edildi.

 

 

Kutlama etkinliklerine Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Sayın, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Seçici Kurul ve Şeref Divanı’nı oluşturan Kurul üyeleri ile Niğde Gazeteciler Cemiyetinin tüm üyeleri katıldılar.

 

 

07 Mart 1989 Yılında kurulan Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin “23. Kuruluş Yıldönümünün İlimize, Meslektaşlarımıza ve Federasyonumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen NGC Başkanı Sayın; “Cemiyetimiz; dün olduğu gibi bugün de Niğde sınırlarını aşan Basın Meslek Kuruluşları içerisinde saygın bir yere sahip olup Kurumsal kimliğini koruyup geliştirme yolunda çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

 

 

NGC Başkanı Sayın; “Bizler Cemiyet olarak sadece haber iletme ve mesleki dayanışma rolü yanında tüzüğümüzde yer alan Niğdelilik bilincinin yerleşmesi için de çaba sarf ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da Niğde İlinin öncelikli sorunlarını, ihtiyaçlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. Bunu tesis ederken de sorumlu gazetecilik anlayışından ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

 

Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemde olduğuna vurgu yapan Sayın; “Ancak basınımız da görevini icra ederken basın etik kurallarını daima kendine kılavuz edinmelidir” dedi. NGC Başkanı Sayın; “Son günlerde bir kısım çevreler kimin gazeteci olup olmadığını, kendilerinin gerçek gazeteci olduğunu ifade etmeye çalışıyorlar. Yarım asra yakın süredir bu işi yapan arkadaşlarımız içimizde. Çeyrek asırdır da Cemiyetin Niğde’ye neler kattığını Niğde kamuoyu değerlendirmektedir” şeklinde konuştu.

 

 

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Osman Sayın, konuşmasına devamla şunları söyledi:

 

“Bizler; Gazeteciliği iş takipçiliği, pay kapma ve bir kimlik olarak görmedik. Sadece ve sadece bu mesleği yaptık. İkinci, üçüncü işlerimiz olmadı. Bizler basın özgürlüğünü gazetecinin özgürlüğü değil; halkın haber alma özgürlüğü olarak görüyoruz. Haberin kutsallığına inanıyoruz ama cevap hakkının da en az haber kadar kutsal olduğunu hiç aklımızdan çıkartmadık.

 

Bu anlamlı güne mesaj göndererek iştirak eden Sayın Niğde Valisine, Gazeteciler Federasyonu Başkanlığına teşekkür ediyorum. Cemiyetimizin Kuruluşunda emeği geçen ve aramızdan ayrılıp ebediyete intikal eden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet; halen birlikte olduğumuz arkadaşlarımıza da birlik ve beraberliklerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim