Niğde’nin yeşil alanlarının her geçen gün azalmasına, betonlaşmasına tepkiler artıyor.

 Haber: Selim GÖKEL

Niğde,  ülkemizdeki en az yeşil alanlara sahip bir il.  Orman, park  ve mesire alanlarının azlığı, bağların bahçelerin imara açılması tepkilere neden oluyor.

Bağları Türkülere ilham olmuş Niğde’de Amas bağları yok oldu. Kayardı bağlarına yukarıdan baktığınızda yeşillikten öte, hızla yapılan çok katlı beton binalar gözünüze batıyor. Tepeviran, Fertek bağları, Sarıköprü mevki, Bor Yolu, Bucak Çayırı gibi bağlık bahçelik hatta tarıma müsait yerlerde hızla yapılaşma devam ediyor. 

Niğde’nin çirkin betonlaşmasına tepki koyan bir grup vatandaş imza kampanyası açtı. “Dünyanın Değişim Platformu” sloganı ile yayında olan Dünyanın en büyük kampanya platformu Change.org sitesinde bir grup doğasever Niğde’de betonlaşmaya tepki olarak “Sarıköprü mevki betonlaşmasın” Sosyal Tesis yapılsın, şeklinde imza kampanyası başlattı.

Change.org sitesinde Nisa Önder isimli bir bayanın başlattığı imza kampanyasının muhatabı olarak da Niğde Belediyesi gösterilmiş.

Kampanyayı başlatan Nisa Önder; “Şehrimizde heryer betonlaştırılıyor,  ailemizle  birlikte dinlenecek, eğlenecek, spor yapacak bir tesis istiyoruz, mesaiden sonra  ya da hafta sonu yapacak hiçbirşey yok durumu biraz iyi olanlar şehir dışına kaçıyor, kalanlar için şehir çekilmez hale geliyor, sağlıklı bir nesil yetiştirmek, kavganın , kötü alışkanlıkların olmayacağı bir nesil yetiştirmek istiyorsak beden ve ruh sağlığı istiyorsak böyle bir yere mutlak ihtiyaç var, ulaşımın kolay olacağı ve herkesin yararlanabileceği bir tesis istiyoruz, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, okçuluk, bisiklet sürebileceğimiz alan, paintball gibi yeşil alan aktiviteleri yapabileceğimiz bir alan istiyoruz, bunun için de en uygun yer bu alan haydi desteğe...”diyor.

 

İmza kampanyasına katılmak için lütfen TIKLAYIN

Niğde'de Yok!... Olsa Şaşırırdık





Editör: TE Bilişim