Çevre gönüllüsü  sürekli  basın kartı sahibi Gazeteci Cüneyt Zülfikar Bitikçioğlu, İstanbul'da sahipsiz hayvanlar için sabahın erken saatlerinde sokak sokak dolaşarak atılan ekmekleri ve yemekleri toplayarak doğadaki sahipsiz aç  hayvanlara götürüyor. Bu işi gönüllü olarak yapan Cüneyt Zülfikar Bitikçioğlu, İstanbul  Kadıköy  halkından hem destek istedi hem de israf yapmamaları konusunda çağrıda bulundu.

Kadıköy ilçesinde ikamet eden ve yaşadığı Erenköy Mahallesinde çevre gönüllüsü ve yardımsever olarak bilinen iyilik sever gazeteci Cüneyt Zülfikar  Bitikçioğlu  her sabah ezanında sıcak yatağından kalkarak alaca karanlıkta  bisikletiyle çöpe  atılan   ve duvar kenarlarına bırakılan yemek ve ekmek artıklarını toplayarak sahipsiz hayvanlara ve hayvan barınaklarına ulaştırıyor.
Yağmur, çamur, kar demeden bu işi severek yapıyor.

Konuyla ilgili bize açıklamalarda bulunan Gazeteci Cüneyt Zülfikar Bitikçioğlu, "Ben bu işi tamamen gönüllü olarak yapıyorum. Her gün Kadıköy’ün  değişik  mahallelerini dolaşarak çöpe atılan veya kapıların önüne bırakılan ekmekleri topluyorum. Daha sonra belirli günlerde bunları götürüp doğadaki hayvanlara veriyorum. Vatandaşlarımızdan bizlere destek olmasını istiyorum. Üzüldüğümüz konu ise gerçekten çok israf ediyoruz. Kimse yeteceği kadar ekmek almıyor. Hiç el sürülmemiş ambalajı açılmamış ekmek ve yiyecekleri çöpe atıyorlar. Çok defa çöp konteynerinin içerisinde poşetlerle atılmış ekmeklere rastladım. Bir defasında  ,en kutsal kitabımız olan Kuran’ı Kerim’i de çöp konteynerinin üzerinde görünce çok şaşırdım. Adeta şok geçirdim bizde kuran-ı Kerim ve Ekmek en kutsal varlığımızdır yere düştüğü zaman öper alnımıza süreriz. Küçükken ailemiz bize  böyle öğretti. Bunlar hep küçüklükten eğitimle başlar. Her kes tutturmuş kriz var diyor. Bence yaptığımız  bu israfdan dolayı  bereketsizlik başladı. Allah-u teala bir çok müsibet gönderiyor fakat anlayan yok. Ayrıca ekmekleri çok bekletip küflendiriyorlar. Küflü ekmekleri hayvanlar yemiyor. Gözden çıkardığınız bayat ekmeği poşetinden çıkarıp açıkta tutun kurusun.Çünkü kuruyan ekmek uzun müddet dayanıyor. Bunları çoğu zaman  uzak illere köylere gönderiyorum. Yeterki bayatlayan ekmek çörek böreklerinizi çöpe atmayın bir torbayla görünür bir yere asın mutlaka bir hayır sever alıp  hayvanlara ulaştırıyor. Topladığım ekmeklerle doğada aç kalan hayvanlar  karınlarını doyurunca bende rahat ve huzur içinde evime gidebiliyorum.’ diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim