2000 Yılından bu yana düzenli olarak Niğde’nin iftar sofrası ihtiyacını gideren Ayhan Şahenk Vakfı 14. Yılda da Niğdeli hemşerilerine bu hizmeti sundu.

 

 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal Tesisinde Ayhan Şahenk Vakfı iftar sofrası kurdu.

 

Ramazan aynın ilk günü ve ilk iftar münasebetiyle İftar sofrasına Niğde Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Uğurlu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hasan Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Erarslan, Garanti Bankası Niğde Şube Müdürü Ali Osman Sınıksaran’ın yanı sıra çok sayıda Kurum Müdürü katıldı.

 

Doğuş Grubu ve Ayhan Şahenk Vakfı adına konuşan Doğuş Holding Koordinatörü Hasan İkizoğlu; ”2000 senesinde rahmetli Ayhan bey Ramazan ayı boyunca sayısı ne kadar olursa olsun hemşerilerine iftar sofrası açma vazifesini bize emretti. 2000 Senesinde açtık ve o zaman 3 Bine yakın bir rakamla başladık. Bu yıl ise 14. yılını gerçekleştiriyoruz ve her yıl aynı şekilde devam ettik” dedi.

 

İftar sofrasında ki sayıya etkileyen kısımlara da değinen İkizoğlu; ”Üniversite talebesinin olup olmaması iftar sofrasının sayısını etkiliyor. Şimdi şu sıralarda 2 Bine yakın bir sayı var. Fakat üniversite talebeleri burada olsaydı bu sayı 2 Bini geçerdi” diye konuştu.

 

Doğuş Holding Koordinatörü Hasan İkizoğlu, konuşmasına devamla şunları söyledi:

“Gündüz saat:11.00-12.00 arası vatandaşlar kaplarıyla geliyorlar ve evlerine yemeklerini götürüyorlar. Bugün mesela 1100 yemek verdik. Öğle vakti ve akşam da bir 800 kişiye yakın bir yemek verirsek yine sayı olarak 2 Bini yakalarız. Bizim yemek yok deme gibi bir lüksümüz yok sayı ne kadar artarsa hazırlığımızı ona göre yapar ve yemeğimizi dağıtırız” diyerek Niğdeli vatandaşları iftar sofrasına davet etti.



























Editör: TE Bilişim