Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Öğretim Üyesi Rüçhan İRİ ’nin Doçentlik ünvanını alması nedeniyle Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik personeli tarafından onuruna akşam yemeği tertip edildi.

  

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Rüçhan İRİ’nin onuruna verilen yemeğe; Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Berkan Alpay, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Gürkan Yılmaz,Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Polat, Rekreasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüdaverdi Mamak, Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri katıldılar.

Yüksekokul öğretim elemanları tarafından alınan hediye (kol saati) Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Berkan Alpay tarafından Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Rüçhan İRİ ’ye takdim edildi.

 

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik Personeli’nin, değerli hocalarımın ve meslektaşlarımın bugün yapmış oldukları sürprizin Doçentlik ünvanı kadar kendisini onurlandırdığını ve şereflendirdiğini ifade eden tarafından Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Rüçhan İRİ; “Mensubu olmaktan gurur duyduğum, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda bir zamanlar öğrenci iken, şimdi yeni bir akademik ünvanımın sevincini değerli meslektaşlarımla ve hocalarımla paylaşıyorum. Yüksekokul olarak spor alanında dün önemli başarılara imza attık. Bu günkü bu tablo ve birlik ve beraberliğimiz sayesinde; geçmişte önemli başarıları birlikte başardık.Gelecekte’de yüksekokulumuz ve üniversitemiz için bilimsel ve sportif alanda daha iyi noktalara gelme ve yeni başarılara ulaşma konusunda azimli ve kararlıyız.” Dedi.

 

Doç. Dr. Rüçhan İRİ Kimdir?

 

13.09.1972 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Zafer ilkokulunda, orta öğrenimini 100. Yıl ortaokulunda ve lise öğrenimini ise Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi’nde tamamladı.

1992 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ nu kazanan İRİ, bu bölümden 1996 yılında başarıyla mezun oldu.  Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İstanbul Bayrampaşa Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı.  1999 yılında Niğde Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2000 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor alanında bilim uzmanlığını, 2004 yılında ise Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim dalında doktora ünvanını aldı. 2005 yılında Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 26 Haziran 2013’te Doçentlik ünvanı nı aldı. Uluslararası indeksli ve ulusal dergilerde ve kongrelerde basılı birçok eserleri bulunmaktadır.

 

Doç Dr. Rüçhan İRİ aynı zamanda Bor Belediye Spor Futbol Takımını çalıştırmaktadır. Gençlerde ve amatör kümede şampiyonlukları bulunan İRİ, 1990-1997 yılları arasında futbol hakemliği yaptı. 2008 yılında Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Niğde Şubesi başkanlığı da yaptı. 1998 yılında evlenen Neriman ile Ramazan isimli iki çocuk babası olan İri Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.Rüçhan İri, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Ramazan İri’nin oğlu’dur.














Editör: TE Bilişim