İftara saatler kala burcu burcu kokan pide kuyruğu, Borluların özellikle Ramazan Aylarına özgü yıllardır gelenekselleşerek buluştuğu yerler oluyor.

Haber: Ali AKBAŞ


İftar vaktinin yaklaşmasıyla fırınların önünde oluşan pide kuyruklar, susamlı ve yumurtalı verilen pide siparişleri, özellikle Ramazan boyunca yaşanılan güzellikler arasında yer alıyor. 7'den 70'e her yaştan vatandaşın iftar vaktine saatler kala girdiği sıcak pide kuyruğu, bazen yeni arkadaşlıklara kapı aralıyor, pide kuyruğunda kiler hoş sohbetlere imkan sunuyor. Sıcak fırının önünde pide yetiştirmeye çalışan fırıncı ustalarda, sofrasına pide götürecek müşteriler de her ramazan aynı tatlı telaşı aynı ortamda yaşıyor.

Sıcak ramazan pidesine ulaşmak öyle o kadar kolay olmadı gerçeği yaşanmaktadır. Sıcak ramazan pidesi almak için adeta sonu gelmeyen kuyruklarda bazen 1-2 saate kadar hiç şikayet etmeden bekleyen vatandaşlar, sıcak pideyi ellerini aldıktan sonra büyük bir mutluluk yaşıyor. Orucun son dakikalarında susamların ve yumurtaların hamura karıştığı o muhteşem koku, nefisle girilen mücadeleyi daha da artırıyor. Sıcak pideye tatlı telaşların sabırla aşılmasının ardından, pidenin soğumaması için hızlı koşar adımlarla evlerinin yollarını tutan vatandaşlar, sevdikleri, aileleriyle birlikte paylaşmanın mutluluğu ezan sesi ile parçalara ayırdıkları pide ile iftar vaktinde oruçlarını açıyor.

Gazetemize konuşan, kuyrukta pide bekleyen vatandaşlar, ramazan pidesi kuyruklarında beklemekten mutluluk duyduklarını söylediler. Her yıl ramazan ayının gelmesi ve çocukluk çağlarında olduğu gibi halen pide kuyruklarında bekledikleri anlatan Borlu vatandaşlar, kuyrukta beklemenin sadece kendileri için değil sevdikleriyle aynı tadı, aynı mis kokuyu paylaşma arzusu, maneviyatı yüksek bir duygu olduğunu aktardılar.

Kuyrukta beklerken daha önce tanımadıkları vatandaşlarda tanışarak arkadaşlık kurduklarını dile getiren vatandaşlar "Kuyrukta bazen 1 saat beklediğimiz oluyor. Ancak bu kuyrukta beklemekten hiç bir zaman şikayetçi olmadık, tam tersine mutluluk duyuyoruz. Çünkü burada ramazan ayının maneviyatını yaşıyor ve sonunda evimize biliyoruz ki sıcak bir pide götüreceğiz. Burada beklemek bambaşka bir şey. Keşke bu duyguyu herkes tada bilse. Çünkü bu her zaman olmuyor. Bu duyguyu yaşamaktan mutluyuz. Ramazanda her zaman buraya gelir bu zevki hoş ortamı yaşıyoruz. Kuyrukta beklerken güzel vakit geçiyor, muhabbet ve sohbet oluyor. İnsanlarla tanışıyoruz, farklı güzel bir ortam oluyor. Güzel ortamlar yaşıyoruz. " ifadelerini kullandılar.

Ali Akbaş ise bu sıralarda beklemeyi özlediklerini dile getirerek, "Eve, taze sıcak susamlı ramazan pidesi, meşhur Bor tahinlisi götürmek için tatlı telaş bekliyoruz. Ramazanın ayrı farklı bir güzelliği var. Herkesin bu güzellikleri paylaşarak yaşamasını temenni ediyor. Hayırlı ramazanlar diliyoruz. " dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim