Niğde'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının suskunluğu, kendi konuları haricinde, fikir beyan etmemelerini, çalışma yapmamalarını  sık sık eleştiriyorduk. Yaşadıkları bölgenin sorunlarına, çözümlerine sahip çıkmayan Niğde sivil toplum kuruluşlarının şikayet etmeye de hakkı olmadıklarını düşünüyorduk. 


Bu konuda örnek olacak bir açıklama ve çalışma Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak'tan geldi.


Özkaymak , Ecemiş Platformu kurmak için çalışmalar başlatacaklarını belirtti. 


 Son günlerde Niğde Kamuoyunun gündemini meşgul eden Ecemiş Suyu ile ilgili tartışmalara Sivil Toplum Örgütlerinden Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ’ta katıldı.



İlimiz Çamardı İlçesinde bulunan ve önemli Su kaynaklarımızdan Ecemiş Suyu ile İlgili geçtiğimiz günlerde Aksaray Milletvekillerinin ortaya attığı iddia Niğde Kamuoyunu ayağa kaldırdı. Niğde Valisi Alim Barut, Milletvekilleri ve Siyasilerden Sonra İlimizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından Emekçi Temsilcisi Belediye-İş Sendikası da Ecemiş Suyunun Aksaray ile birlikte anılmasına tepki gösterdi.

Ecemiş Suyunun Niğde’nin Özkaynak’ı olduğunu ve bu Kaynak’ın Başka bir ile aktarılmasına ancak Niğde’nin ve Niğde’linin karar verebileceğinin altını çizen Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak “Aksaray Milletvekilleri neye göre konuşuyor veya karar veriyor bilmiyoruz, ancak şunu bilmeliler ki Niğde’nin Suyu Aksaray’a akmaz. Sayın Valimiz ’inde söylediği gibi ancak Aksaray Niğde’ye bağlanırsa gerçekleşir. Niğde Üzerinden Siyaset yapmak kimsenin haddine değil. Niğde Kamuoyunun Siyasilerle, Sivil Toplum Örgütleri ile bu konuyu gündemde tutarak Sayın Valimize destek olması gerekiyor. Zaten Belediye Başkanımızın da Ecemiş Suyu ile ilgili projesi var. Ecemiş suyu bu kadar önemli ki diğer İller buraya göz dikiyor. Gerekirse Sivil Toplum Örgütleri ile ECEMİŞ PLATFORMU kurmak için çalışmalar yapacağız.”dedi.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak Ecemiş Suyu ile ilgili hassasiyetlerinden dolayı Başta Niğde Valisi Alim Barut’a ve destek verenlere teşekkür ederek her kesimin Niğde’ye ve kaynaklarına sahip çıkmasını istedi.



Editör: TE Bilişim