Niğde’de yeni kurulan Aktif Eğitimciler Sendikası, farklı bir sivil toplum kuruluşu olma anlayışı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Yoğun geçen eğitim öğretim yılının sonunda sendika tarafından öğretmenlere yönelik Çamardı Emli Vadisi’ne gezi düzenlendi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Niğde İl Temsilciliği, bayan üyelerine yönelik yapmış olduğu kahvaltılı toplantı ve Kastamonu-Bolu-Safranbolu gezilerinden sonra erkek üyelerine yönelik ilk faaliyetini Çamardı Emli Vadisi’nde yaptı. Alabalık tesisinde yöresel ürünlerle kahvaltı yapılarak başlanan günde Sarı Mehmet yurdundan yürüyüşe başlandı. Yaklaşık iki saat sonra Parmakkaya’ya varılarak yürüyüş tamamlandı. Çamların arasından yapılan yürüyüşle oksijen depolandı. Daha sonra Parmakkaya yakınlarındaki zirveye tırmanılarak bu mevsimde kar yeme keyfine ortak olundu. Dinlenme sonunda aynı güzergâhtan tekrar yürüyerek kamp alanına geri gelindi. Otobüslerle alabalık tesislerine tekrar inilip 4 saate yakın yürüyüşün ardından öğle yemeğinde alabalık yenildi. İl Temsilcisi Mustafa Altınyüzük burada katılımcılara teşekkür konuşması yaptıktan sonra serbest zamanda çeşitli aktiviteler yapıldı.

Geziye katılan Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri yoğun geçen bir eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılırken, yılın yorgunluğunu atarak temiz hava ve muhteşem doğa manzarasıyla moral ve motivasyon sağladılar. Ayrıca yeni kurulan sendikanın üyeleri arasında tanışma ve kaynaşma ortamı oldu.

Sendika Başkanı Mustafa Altınyüzük, bundan sonra sendikacılık adına alışagelmiş durumun yerine çeşitli etkinlikler yaparak farklı bir sivil toplum kuruluşu anlayışı içerisinde faaliyet ve etkinliklerine devam edeceklerini söyledi. Eğitim öğretim adına hizmet yarışında Aktif Eğitimciler Sendikası’nın her zaman çözüm üreten sendika olacağını belirten Altınyüzük, üyelerin yeni doğan çocuklarına kız ise pembe renkte, erkek ise mavi renkte bebek battaniyesinin hediye edilmekte olduğunu ifade etti.

 






Editör: TE Bilişim