İmkanların sınırlı olduğu öğrenci evlerinde, bazı eşyaların amaçlarından farklı kullanılması yaratıcı fikirleri gözler önüne seriyor. Özellikle son zamanlarda sosyal medyada öğrenci evlerindeki yaşamı anlatan paylaşımlar dikkati çekiyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına oldukça az bir zaman kalan şu günlerde BRN Yatak, kimi zaman hayal gücünü zorlayan yaşamlara sahne olan öğrenci evlerinden yola çıkarak Twitter’da #öğrencininyatacakyeriyok hashtagiyle yarışma düzenliyor.


Günümüzde öğrencilerin oldukça yaratıcı olduğunu ve parlak fikirlere sahip olduklarını belirten BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter, “ Zorluklar beraberinde yaratıcı fikirleri de getiriyor. Öğrenci evlerinde bunun en güzel örneklerini görebiliyoruz. Maddi imkansızlıklardan ötürü kimi zaman ütüyü ocak olarak kullanıyorlar, kimi zaman da kendilerine tahtadan yatak yapıyorlar” dedi.


Çocukları başka şehirlerde okuyan çoğu ailenin akıllarının çocuklarında kaldığını ifade eden İlter şunları söyledi:

“ Öğrenci evleri kalabalık olmasıyla meşhurdur. Öğrenciler çok, bulundukları alan ise sınırlı olunca, çok sayıda öğrencinin yatacak yeri bile olmuyor. Kanepelerde, koltuklarda veya yer yataklarında yatıyorlar. BRN Yatak olarak bu fikirden yola çıktık ve öğrenciler için oldukça keyifli bir kampanya başlattık. Öğrenci evlerinde uyudukları mekanın fotoğrafını Twitter’da #öğrencininyatacakyeriyok hashtagiyle paylaşanlar arasından seçilecek bir kişiye taşıma kolaylığı ve konforuyla en çok tercih edilen SleepBox yatağımızı hediye edeceğiz.”

SleepBox yatağın geçtiğimiz günlerde Capital Dergisi’nin en yaratıcı 40 ürün araştırmasında 10.sırada yer alan aldığını anımsatan Berna İlter, bu yatağı uzun süren AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiklerini, hafif ve kolay taşınma özelliğiyle öğrenciler için en ideal yatak olduğunu ifade etti.
Özellikle şehir dışında okuyan çok sayıda öğrenci için SleepBox ürününün oldukça kullanışlı olduğunu vurgulayan İlter, bundan böyle evleri dışında konaklayacak öğrencilerin rahatlıkla yataklarını yanlarında götürebileceklerini dile getirdi.

İlter, yarışmanın 31 Ekim’de sona ereceğini, öğrencilerden büyük katılım beklediklerini ifade etti.


Editör: TE Bilişim