Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan “Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması” heyecanı başladı. Liseli gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Productions’a  tüm Türkiye’den olduğu gibi, Niğde’den de liseli gençlerin  başvuruları  devam ediyor.

  

Nilüfer’den Niğdeli Liselilere Çağrı

 Türk Pop Müzik tarihinin en önemli sanatçılarından biri olan Nilüfer de müzik hayatına, lise yıllarında katıldığı bir yarışmada aldığı birincilik ile başlamıştı. Geçen seneki yarışmada, liseliler tarafından “İdol” seçilen ve Türkiye’de ilk defa verilen bu ödülü alan Nilüfer, bu sene 18.si düzenlenecek yarışma için gençlere, ‘’Sen de katıl’’ çağrısı yapıyor. Ünlü sanatçı, liseli öğrencilere, ”Geçen sene Niğde’den bir okul yarışmaya katılmıştı. Bu yıl daha da çoğalarak bu yarışmaya katılmanızı bekliyorum. Müzik  bizim soluk alma, hayatı anlama ve anlatma şeklimiz. Korkmayın gençler, alın ellerinize enstrümanlarınızı, yarışmaya katılın ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürün” diyor.

 Liselerarası Müzik Yarışması’na Ünlülerden Tam Destek

Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması’na bugüne kadar; Manga, Gece Yolcuları, Mor Ve Ötesi, Athena, TNK gibi grupların yanı sıra, Ian Paice, Nev, Bedük, Yaşar, Işın Karaca Tarkan Gözübüyük, Fuat Güner, Özkan Uğur, İlhan Şeşen, Figen Çakmak, Meltem Taşkıran, Ogün Sanlısoy, Demet Sağıroğlu, Nükhet Duru,  Funda Arar, Febyo Taşel,  Metin Özülkü, Turhan Yükseler, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Aylin Aslım, Melis Sökmen, İzzet Öz, Hayko Cepkin, Atiye, Mirkelam, Şebnem Ferah, Teoman, Can Bonomo, İskender Paydaş, Emre Aydın, Mehmet Erdem, Teoman  gibi dev isimler de gerek jüri üyesi olarak, gerek sahne performansları ile destek verdi.

 

Geçen sene; Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yarışmacı olarak katıldığı Niğde’de “Bu sene derece alacağız” inancı hakim.

Okullarında kurdukları orkestralarla çalışmalara başlayan Niğdeli gençleri, elemelerin yanı sıra, posterlerini duvarlarına astığı ünlülerle tanışma, performanslarını onlara gösterme heyecanı da sarmış durumda. 

 1.lik Ödülü:  10.000 TL ve Müzik Stüdyosu

Elemeleri, Mart ayında İzmir, İstanbul ve Ankara ‘da yapılacak olan 18.Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’nın büyük finali, Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşecek.

İcra dalı birincisi her sene olduğu gibi tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunun sahibi olacak. Bu yıl ilk kez tüm dallarda dereceye giren liseli ekipleri ise cazip para ödülleri bekliyor:

  

Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:

 

1.lik ödülü: 10.000 TL

 

2.lik ödülü: 7.500 TL

 

3.lük ödülü: 5.000 TL

 

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

 

1.lik ödülü: 6.000 TL

 

2.lik ödülü: 4.000 TL

 

3.lük ödülü: 2.000 TL

 

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman / Beste dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:

 

1.lik ödülü: 3.000 TL

 

2.lik ödülü: 2.000 TL

 

3.lük ödülü: 1.000 TL

  

Başvuruların devam ettiği yarışma için ayrıntılı bilgiye www.vodafeonefreezone.com adresinden ulaşmak mümkün.

Niğdeli Gençlerin Adana'ya Müzik Yolculuğu - Haberimiz için TIKLAYIN


Niğdeli Liseliler Adana'yı Coşturdu Haberimiz için TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim