Niğdeli işadamı Şenol Bengü, İstanbul Niğde Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 


1990’lı yıllardan bu yana aktif olarak zaman-zaman yönetici, zaman-zaman da aktif üye olarak dernekle ilgili olduğunu söyleyen Şenol Bengü yaptığı açıklamada;


’’Son zamanlarda derneğimizin kapısının sürekli kapalı olmasına üzülüyorum. Geçmiş yıllarda ki faaliyetleri hatırlayınca emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Şu anda modern binası var ama kapalı. Gelen hemşerilerimiz geri dönüyorlar, ben hatırlıyorum bu dernek hasta olan bir hemşerimizi trdavi için Avrupa’ya bile göndermişti. Öğrencilerimizle dolar taşardı. Ne oldu da bu duruma geldik ben anlamıyorum.


 Bengü; Niğdeli İstanbul’da Sahipsiz Kaldı


Mevcut yönetici arkadaşlarım belki çaresizlik belki de ilgisizlikten bilemiyorum uzun süredir dernek yönetiminde olmaları biraz yorgunluk yarattı sanıyorum.



Ben yeni yüzler ve güzel hemşerilerimle temas halindeyim ve yapılacak ilk kongre de dernek başkanlığa aday olacağım. Amaç eski canlı işlevine ulaştırmak ve Niğde Lobisini aktif hale getirmektir. Eski yönetici büyüklerimle temas halinde yeniden bir canlanma yaratacağım kanaatini taşıyorum. Söylemem gereken önemli bir konu da benim için başkanlık bir dönemlik olacaktır. Sonrası başarılı genç arkadaşlarıma teslim ederek derneğin canlılığını sürdürmesini sağlamaktır’’ dedi.





Editör: TE Bilişim