Niğde’de ilk hacı adayı kafilesi dualar ve gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

Niğde Fatih Sultan Mehmet Camisinde düzenlenen tören ile kutsal topraklara yolcu edilen hacı adayları, sevenleri ve yakınlarının gözyaşları arasında gönderildi.

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Diyanet İşleri Organizasyonuyla Niğde’den kutsal topraklara 360 kişinin uğurlandığını söyledi.
Hacı Uğurlama töreninde konuşan Müftü Gürpınar: “Niğde’den Diyanet İşleri organizasyonuyla hacca gitmek üzere şuanda uğurladığımız 360 kardeşimiz, kutsal mukaddes topraklara uğurluyoruz. 10 binin üzerinden müracaatçı arasından kendilerine kura çıkarak diyanet işleri başkanlığımız ve özel hac acenteleriyle bu yıl ilimizden sadece 360 kardeşimizi bu yolculuğa uğurluyoruz. Bahtiyar insanlar cenabı hak kendilerini davet etmiş. Allah’ın resulünün doğduğu İslam inkılabının gerçekleştiği mukaddes topraklara gidiyorlar. Cenabı hak kendilerinin yollarını açık eylesin. Orada hac yapacaklar umre yapacaklar, bol bol tavaf, dualar hatmi şeriflere karışacaklar. Kendileri için aileleri için Niğde’den kendilerini uğurlayan gözyaşlarıyla yarabbi bize de nasip et dualarıyla onları uğurlayan herkes için dualar edecekler. Bizim adımıza Niğde’mizin adına dualar edecekler. Orada örnek bir Müslüman örnek bir hacı efendi nasıl olur onun örnekliğini gösterecekler makbul ve mebur güzel ibadetler yaparak ülkemize dönecekler” şeklinde konuştu.


Fatih Sultan Mehmet Camisi önünde Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla hacı adayları kutsal toprakları uğurlandı.
 
Editör: TE Bilişim