Niğde'de 43 Derece sıcaklık vatandaşı bunalttı. 


Niğde son yılların en sıcak günlerini yaşıyor. Yayla havası ile ün salan Niğde ve Bor İlçesi son günlerde sıcak rekoru kırılıyor. 


Niğde'de kent merkezinde bulunan termometreler  43 Dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığının artışı Ramazan ayının da etkisiyle  Niğde'de caddeler boşalırken dışarıya çıkmak zorunda kalanlar ise gölgelik alanlara akın etti. 


Gündüz sıcaktan sokağa çıkamayan Niğdeliler geceleri sokağa çıkmayı tercih ediyor. Ancak Niğde'de bir çok parkta ışıklandırma yetersiz olduğundan çocuklar ve aileleri  parkta tedirgin oluyor. 


Bor İlçesinde sıcaklık ise 39 derece'ye ulaştı.

Niğde'ye göre daha yeşillik olan,  bağ ve bahçelerin etkisini yaşayan Bor İlçe merkezinde sıcaklık 39 dereceye ulaştı. Borlular gündüz bağlarında vakit geçirirken, geceleri ise Çarşı ve Üstün Parkta vakit geçiriyor. Ramazan'ın girmesi ile birlikte üstün parkta geceleri oturacak yer bulmak mümkün olmuyor. 



 VATANDAŞ SICAK TATİLİ İSTİYOR

Bazı vatandaşlar aşırı sıcaklar ve ramazan ayından dolayı iş yapamaz hale geldiklerini, sıcaklık tatilinin yapılması gerektiğini söylediler.  


Yaz mevsimi ile birlikte artan hava sıcaklığının ve güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için, güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu 11-16 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılmalı ve bu saatlerde uzun süre güneş altında kalınmaması tavsiye ediliyor. 


Sokaklarda,  caddelerde ve ıssız yerlere bir kap içerisinde su bırakalım,  köpekler, kediler ve kuşları unutmayalım.












Editör: TE Bilişim