Niğde'de CHP Gençlik Kollarının organizesi ile Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için basın açıklamasında bulunuldu ardından yürüyüşe yapıldı. 


Haber: Enes Can ÖZMEN
Foto-Video : Yasin YURTMEN



 Niğde Kent Meydanında düzenlenen kadına şiddeti kınama eylemine Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Kemerhisar Belde Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve üyeleri, birçok lise öğrencisi ve vatandaşlar katıldı.

Mersin’in Tarsus İlçesinde Özgecan Aslan isimli Üniversite öğrencisinin vahşice katledilmesini  kınayan vatandaşlar sloganlar eşliğinde yürüdü. Atılan sloganlarda ; “Henüz 20 yaşındaydı Özgecan. Vahşice tecavüz edildi, bıçaklanarak öldürüldü ve cesedi yakıldı. Özgecan’ın hesabını soracağız” pankartı önünde toplanarak; “Özgecan Benim Kızım”, “Çocuk Gelinlere Hayır” haykırışları vardı.


Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi  öğrencilerinden S. Betül Teksin, eylemde yaptığı basın açıklamasında; “Duyuyor musunuz, biz ölüyoruz. Kalıplaşmış ataerkil toplum zihniyetiyle, uydurma bahanelerle bizi siz öldürüyorsunuz. Artık “Bugün Özgecan, yarın ben” cümleleri ile “Acaba ben ne zaman şiddet göreceğim, ne saman tecavüze uğrayacağım” gibi soru işaretleriyle dolaşmaktan, her yüzde bir art niyet aramaktan, korkmaktan, kadın olduğumuz için ölüm kokmaktan yorulduk. Kendi vicdansızlığınızla çığlıklarımızı bastırmak yerine duyun artık. Biz şiddetinize maruz kalmak, tecavüze uğramak, öldürülmek istemiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen geçleri bir süre sonra izinsiz olduğu gerekçesi ile durdurarak dağılmalarını istedi. Yürüyüşün ardından tepkilerini gösteren gençler olaysız şekilde dağıldı.


Editör: TE Bilişim