Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Hz. Mevlana’nın 741. Yıldönümünde Hz. Mevlana’yı anma programı düzenledi.


5 Şubat Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen programa, Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Niğde PMYO Müdürü İsmail Koca, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Gençlik Merkezi Şube Müdürü İlker Ötgünlü, Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik Merkezinin hazırladığı programı yaklaşık 2 bin kişi zevkle izlerken, düzenlenen kum satanı gösterisi büyük beğeni topladı.


Programda konuşma yapan Niğde Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, “Mevlana bilindiği gibi Muhammed Bin Celalettin’e verilen o günkü konjonktürde en büyük ilmi rütbedir. Efendi demektir, bugünün anlamıyla Ordinaryüs Profesördür. Selçuklu dönemi en şaşalı dönemini yaşıyordu. Selçuklu sultanları ilim erbabını özellikle Konya’ya davet ediyorlardı. Bu daveti Mevlana’nın babası kabul etmiştir. Mevlana hazretleri hem zahiri ilimleri dercederken, bir taraftan da tasavvuf ilmini dercetmiştir. Dolayısıyla yetişmesi mükemmeldir, Fakat Mevlana kendisine bir gönül arkadaşı aramıştır. Tabi ki Mevlana’yı Şems-i Tebrizi’siz düşünemeyiz’ dedi. Duygu dolu anların yaşandığı programda Türk Tasavvuf müziği sunumunun ardından Kum Sanatı ile gösteri gerçekleştirildi. Def grubu eşliğinde yapılan Sema gösterisinin gönüllere verdiği manevi huzurla son bulurken, Gençlik Merkezlerinin gelen misafirler için hazırlamış oldukları Mevlana şekerleri ikram edildi.


Editör: TE Bilişim