Niğde’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu kara kışın ortasında erik ağaçları çiçek açtı. Ağaçların üzerindeki uğur böceği ve kozasından çıkan tırtıl da dikkat çekti.


Niğde Derbent Mezarlığı içerisinde yer alan erik ağaçlarının çiçekler açması, çoğu meyve ağacında ise tomurcuklar oluşmaya başlaması görenleri şaşırtıyor.


Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, aralık ayı sonunda yaşanan bu durumu sıkıntı verici olarak değerlendirdi. Kenar, "Aralık'ın son günlerindeyiz. Niğde bir kış memleketi. Sıcaklıkların normalde 0-1 derecede olması gerekirken şu an 12-15 dereceler arasında sıcaklar yaşıyoruz. Bu ayda ağaçların çiçek açması ilerleyen zamanlarda verim almada sıkıntı yaşayacağımızın işaretidir. Öyle ki şu aylarda karla kaplı olması gerekiyordu ama görüyoruz ki havaların sıcaklığının artmasından dolayı ağaçlar çiçek açmaya başladı. Şu an ciddi bir verim kaybı yok ama ilerleyen günlerde bu çiçek açan ağaçların üzerine kar ve soğuklar vurduğu zaman sıkıntı yaşanabilecek bir durumdur. Şimdi bir uygulama yapmıyoruz ama ilerleyen zamanlarda sıkıntılı bir verim gerçekleşirse o zaman çiftçilerimize gerekli yardımlar yapılacaktır." dedi.






Editör: TE Bilişim