Niğde ÇİMSA tarafından çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak amacıyla geri dönüşüm ürünlerinden tasarlanan park, Vali Yılmaz Şimşek’in katılımı ile gerçekleştirilen törenle açıldı.

Doğaya atılan ve oluşturduğu kirlilik nedeniyle ekolojik dengenin bozulmasına neden olan materyallerin yeniden kullanıma kazandırmayı amaçlayan geri dönüşüm parkının açılışı öncesi konuşan Vali Şimşek, “Atık malzemelerin yeniden tasarlanarak böyle bir parkın açılması farkındalık oluşturmak adına önemli bir çalışma” dedi.

Sanayileşme ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza daha çok giren cam, plastik ve metal ambalaj maddelerini yoğun bir şekilde kullanılmaya başladığının altını Çizen Vali Şimşek,  “Bunun neticesinde de sınırlı olan doğal kaynaklarımız azalmaya ve yüksek miktarda atık oluşmaya başladı. Canımız gibi bizlere emanet olan çevremizin kirliliğine neden olan bu Atıkları azaltabilmemiz için onları çöp olarak değil, kıymetli bir hazine olarak görmeliyiz ve kaynağında ayrıştırarak geri dönüşümlerini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından geri dönüşüm parkının açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz Şimşek, beraberindeki katılımcılarla parkı gezerek yapılan ürünleri inceledi.

Vali Şimşek Park açılışının ardından fabrika da işçilerle bir süre sohbet ederek ÇİMSA Yönetimi tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi

.
 
 
Editör: TE Bilişim