Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarafından sergilenen “Anadolu’muzun Eski Değerleri” sergisi Cumhuriyet coşkusuna renk kattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 91’inci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Anadolu’da kullanılan eski tarım aletlerini Valilik binası önünde sergiledi.


UCUZCULAR / Erkan ERSOY VE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ORGANİZASYONU



Gençlerde merak uyandıran, orta yaşlı ve yaşlı vatandaşlara ise geçmişi anımsatan sergi yoğun ilgi topladı. Üç gün boyunca devam edecek olan “Anadolu’nun eski değerleri” isimli sergide sabandan kağnıya, oraktan çift sürme makinesine kadar çok sayıda tarım aleti sergilendi. Valilik bahçesindeki alanda yapılan sergi hakkında bilgi veren Niğde Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91. yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu gün de coşkulu bir şekilde kutlamaktayız. Öncelikle bayramımız ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu ve daim olsun” dedi.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR...

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda geçmişten günümüze kadar kullanılan tarım aletlerinin Valilik binası önünde sergilenmesinin planlandığını söyleyen Türkmen “Biz de Tarım İl Müdürlüğü olarak geçmişten günümüze kadar Anadolu’da insanların kullandıkları insan eliyle yapılmış her türlü zirai aracı sergilemeye karar verdik. Sergimizin amacı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına renk katmak, sevinç katmak ve halkımızın kutlamalara olan ilgisini artırmaktır. Bu amaçla köy ve kasabalarımızda yaşayan çiftçilerimizden çok daha eski tarihlerde kullandıkları aletleri aldık. Burada 3 gün boyunca vatandaşlarımıza sunulacak. Burada eski tarım aletlerimiz sergilenirken son teknoloji eseri olan yeni tarım aletleri ise kortej geçidinde sergilendi” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim