Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu üyesi gençler  Çanakkale Savaşı sırasında çıkan günlük yemek menüsünün 18 Mart’da  Niğde Üniversitesi yemekhanesinde çıkmasını önerdiler.


 

Kısa adı AGD olan Anadolu Genlik Derneği’nin  Niğde Üniversitesi Komisyonu üyesi bir grup öğrenci 18 Mart Çanakkale Savaşının 98. yıl dönümde  Niğde Üniversitesi Yemekhanesinin menüsünün Çanakkale Savaşında 18 Mart’ta verilen yemek menüsü ile aynı olmasını talep etti.

 

AGD Niğde Üniversitesi Komisyonu üyesi öğrenciler bu konuda Niğde Üniversitesi yöntemine bir dilekçe ile başvurdu.  Üniversite yönetiminden henüz  bir cevap gelmemiş olmasına rağmen  öğrencilerin bu talebi diğer öğrencilerden de destek görüyor.

 

Çanakkale Savaşı sırasında silah, techizat eksikliğinin yanı sıra askerin yiyeceği yemeğin temininde de güçlük çekiliyordu.

 

18 Mart’ta Çanakkale’de savaşan Türk Askerinin menüsü Sabah Kahvaltı da sadece şekersiz  üzüm hoşafı, öğle öğünü verilemedi. Akşam Yemeğinde ise sadece yarım tayın (tahinli) ekmek verilebildi.


 

Editör: TE Bilişim