Niğde sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) 2018 yılında 29 vakaya müdahale etiğini söyledi.

Dr. Değirmencioğlu "Afet durumlarında biz öncelikle afet organizasyonunun analizini yapıp, sağlık tedbirlerini alıyoruz. Afet bölgesinde sahra hastaneleri kuruyoruz, yaralılara ambulans öncesi sağlık hizmetlerini veriyoruz. UMKE görevlisi arkadaşlarımız suda ve dağda da kurtarma faaliyetlerini yürüttükleri için özel donanım ve eğitimleri almış durumda. Beşer kişilik ekiplerle çalışıyoruz, başında mutlak surette bir doktor bulunuyor. Uçurumdan düşen, arazide kaybolan bir vatandaş söz konusu olduğunda, aracımızla olay mahalline en yakın noktaya intikal ediyoruz ve aracın çıkamadığı alanları yaya olarak devam ediyoruz. Bu, ciddi bir kondisyon gerektiriyor. Bu kondisyonu kazanabilmek için de her iki ayda bir tatbikat ve eğitimler yapıyoruz."
Dr. Değirmencioğlu; “ 2018 yılı içinde düzenlenen temel UMKE eğitimi ile birlikte, 11 hekim, 23 sağlık memuru, 14 att,1 anestezi teknisyeni, 2 radyoloji teknikeri, 11 Paramedik, 6 diğer sağlık personelleri olmak üzere toplamda 96 kişiye ulaşmıştır. Tatbikatlar: 1 adet Bolu’ da ulusal tatbikat, ilimizde 7 adet KBRN ve yangın olmak üzere toplam 8 adet tatbikat düzenlenmiştir.(UMKE,  112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli, AFAD, İtfaiye, Doğalgaz, Emniyet ve MEDAŞ personelinin katılımı ile gerçekleşmiştir.) Kayseri süt donduran mevkii ve ilimiz Çamardı Aladağlar mevkiinde UMKE temel eğitim kampı gerçekleştirilmiştir. İlimizde 29 adet vakaya diğer arama kurtarma ekipleri ile beraber müdahale edilmiştir. İki Adet Tam Donanımlı UMKE Kurtarma Aracımız Mevcuttur” dedi.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim