Niğde Belediye Meclisi Şubat 2013 toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı.


Niğde Belediyesi, belediyelerin birbirleriyle ilişkileri çerçevesinde benzer uygulamalarda destek ve faydalanma sağlayabilecekleri kardeş belediye uygulaması çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile arasında kardeş belediye olmak için ön görüşme yapıldı.




Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Meclisine sunduğu teklif hakkında yaptığı açıklamada; “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucu Genel Merkezimizin de onayını alarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş Belediye olmak üzere bir meclis kararı aldık. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı da meclis toplantısında Niğde Belediyesi ile birlikte kardeş Belediye olma noktasında meclis kararı alarak, kardeş şehir olmak için önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız. Niğde Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında deneyim, tecrübe paylaşımının sağlanması ve proje gibi fikir alışverişi yaparak kardeş Belediye olma düşüncesine gidilmiştir. Kardeş Belediye olma noktasında Belediye Başkanlığıma yetki verdiği için Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

NİĞDE ALMANYA'NIN MELLE ŞEHRİ İLE DE KARDEŞ İDİ

Bilindiği üzere Niğde eski Belediye Başkanı Mümin İnan döneminde Almanya'nın Melle Şehri ile Niğde kardeş şehir olmuştu. O zamandan bu güne karşılıklı bir çok heyet geldi ve gitti. 

Melle'den gelen heyetler, Niğde Valisi Alim Barut'u, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür'ü, Niğde'deki bazı siyasi parti teşkilatlarını da ziyaret etmişlerdi. 

Polis Müdürlerinin karşılıklı ziyaretlerinin yanında 18 Mayıs 2012 tarihinde Melle kentinin Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, Milletvekili Ernst August Hoppenbrock, Melle Meclis Üyeleri Wilhelm Hunting, Johannes Marahrens, Gerda Hövel, Müdür Gottfried Müler, Dernek Başkanı Yılmaz Kılıç'ın yanı sıra 17 kişiden oluşan grup Niğde'ye ziyarette bulunmuşlardı. 

Kardeş Şehir Polisleri Niğde’de


Kardeş Şehir Melle’den Başkan Akdoğan’a Ziyaret



Vali Barut ’a Almanya’dan Ziyaret


Melle’den Niğde Üniversitesi’ne Ziyaret

Melle Delegasyonundan CHP’ye Ziyaret



Editör: TE Bilişim