Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünden kaçarak Tayland’a sığınan ve Tayland hükümeti tarafından Türkiye’ye gönderilen çocuklar ve aileleri ile birlikte Kayseri’deki kampta yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta Kayseri, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat Baro Başkanları ile birlikte Niğde’den de duyarlı birkaç kişi ile Doğu Türkistanlı yetimlerin kaldığı kamp ziyaret edilmiş ve onlarla iftar yapılmıştı.

Çin Zulmünden kaçan ve Kayseri’de bir kampta kalan 80’i yetim olmak üzere 86 Doğu Türkistanlı çocukların durumunu yerinde gözlemleyen Niğdeliler yetim çocukların önümüzdeki ramazan bayramını buruk geçirmeleri için kendi aralarında bir kampanya başlatıp yardım topladılar.

Geçtiğimiz gün Kayseri’ye giden Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Gazeteci Turan Uçan, Avukat Emin Alper Öztürk hayırseverler tarafından sağlanan maddi yardımlarla Kayseri’de yetim Doğu Türkistanlı çocuklara bayramlık aldılar.

Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz hafta çevre illerin Baro Başkanları ve bazı avukat arkadaşlarımızla Kayseri’de yetim Doğu Türkistanlı çocuklarımızın kaldığı kampı ziyaret etmiş ve onların durumlarından çok duygulanmıştık. Niğde’ye döndüğümüzde, bu çocuklarımızın ramazan bayramını bir nebze bayram gibi yaşamaları için duyarlı kişilerin de desteği ile onların giyim ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. 80’i yetim olmak üzere toplam 86 Doğu Türkistanlı çocuklarımıza bayramlık giysi aldık ”dedi.

Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek açıklamasının devamında; Tayland hükümetinin Türkiye’ye gönderdiği 86 çocuğumuzun bayramlık giyimi için bizimle birlikte  destek veren, katkı sağlayan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İşadamları Şenol Bengü, Serdal Baştürk, Saadettin Pençe, Nevşehir Noteri Yaşar Türk, Mimar Kürşat Güner, Harita Mühendisi Atalay İffet Çiğdem, Gazeteci Turan Uçan, Avukat Emin Alper Öztürk olmak üzere bütün destek sağlayan duyarlı dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.



Haber: Selim GÖKEL

Editör: TE Bilişim