Niğde'de Muradiye Cami, Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Efendibey Mahallesinde yaptırılıcak olan 4 bin 260 kişilik caminin temel atma töreni düzenlendi. 

Niğde'nin en büyük camisi olmaya aday cami 4 bin metre kare alana yapılacak.4 minareli,  camide 4 bin 260 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Yapılacak camide taziye evi, mutfak, oyun alanı, iftar verme alanı, fakir konut alanı, şadırvan, morg, kuran kursu gibi bölümlerden oluşacak. 

Camiinin temel atma töreninde Niğde Belediye Başkan vekili Ahmet Taciroğlu, Niğde Eski Belediye Başkanlarından Faruk Akdoğan ve Rifat Özkan'da bulundu. 

Caminin yapılacağı  arsa için Niğde Belediyesi ile Muradiye Cami Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği 9 Mayıs 2018 tarihinde bundan bir yıl önce yer tahsisi için protokol imzalanmıştı. 

Söz konusu temel atma törenini  Niğdemedya.net haberleştirdi ve sosyal medyada paylaştı. Haberin paylaşılmasından sonra gerek haberin altına, gerekse bireysel olarak cami yapılmasına şaşırtan şekilde tepki oluştu. Aşağıda görebilirsiniz. 

ÇOCUKLARIMIZ 50 KİŞİLİK SINIFLARDA NEFES ALAMIYOR

Sosyal medya kullanılıcıları son yıllarda Niğde'ye onlarca cami açıldığını, ama camilerin doldurulamadığını, insanların dinden soğudunu, şatafat gösterisi olduğunu, fabrika yapılması gerektiğini, Niğde'de okula ihtiyaç olduğunu, öğrencilerin  40 - 50 kişilik sınıflarda öğrenim gördüklerini okula ihtiyaç olduğunu, deistliğin ve atistliğin artığını, cami cematinin az olduğunu belirten ilginç görüşler vardı. 

NEDEN MURADİYE... ARSA NASIL TAHSİS EDİLDİ?
Yine Muradiye ismine dikkat çeken bazı sosyal medya kullanıcıları arsa tahsisinin ve söz konusu derneğin tarikat boyutuna da dikkat çeken paylaşımlarda bulundular.   

Cami yapılmasını destekleyenlerde hayırlı olsun dileklerini ilettiler. 

Buna benzer bir tartışma da İstanbul Çamlıca Caminin açılışında yaşanmıştı. Saadet Partisi lideri  Temel Karamollaoğlu'nun özetle Çamlıca caminin yerine itiraz eden ve  ekonomik zorluklar yaşanırken, israflara dikkat çektiği bir konuşması saptırılmıştı. Buna benzer bir tartışma da Niğde özelinde yaşanıyor. Bu kadar büyük bir caminin böylesi ekonomik krizde  israf olduğunu  belirtenler olduğu gibi, son dönemde insanların dinden soğunduğunu ve caminin dolmayacağını iddia edenler de oldu. 

Ayrıca sitemiz arşivinde bir kaç kez "Niğde'nin en büyük camii temeli atıldı" haberi de yapmışız. Bakalım gelecek yıl daha büyük bir camiye hangi mahalle sahip olacak. 

İlginç onlarca yorumu görmek için aşağıdaki sosyal medya hesaplarına tıklayın...

Gazeteci Ali Nail Kadı'nın paylaşımı ve gelen yorumları görmek  için tıklayın... 








 
Editör: TE Bilişim