Niğde’de Ayhan Gök isimli vatandaş üç senedir her gün 30 sokak kedisine bakıyor.


 Haber: Selim GÖKEL

Niğde’de  evlerinin bulunduğu park civarında yaklaşık 30 kediye her gün yiyecek taşıyan hayvan sever Ayhan Gök, sokakta yaşayan hayvanlara karşı vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

 

Baktığı 30 kedinin her birini isimleri çağıran hayvan sever  güvenlik görevlisi Ayhan Gök maaşından her ay 300 lirayı kedileri için ayırdığını belirtiyor.

 

Sokak kedi ve köpeklerine bakmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Niğdeli hayvan sever  sokak çevresinde bulunanda yaklaşık 30 kediye üç yıldır baktığını söyledi.

 

Ayhan Gök ; Kedilere daha önce çalıştığım işyerinde bakıyordum. İşyerinde bakmak uygun olmadığı için evimizin buraya getirdim. Her gün 30 kadar kediye bakıyorum. Aylık bu kedileri doyurmak için yaklaşık 300 lira bütçe ayırıyorum.”dedi.

 

Niğde halkına da hayvanlara sevgi ve şefkat göstermeleri için çağrıda bulunan Ayhan Gök; Niğde halkından ricam bu hayvanlara ilgi göstersinler bakamıyorlarsa bile zarar vermesinler. Evlerinin önüne bahçelerine su kabı koysunlar, yiyeceklerinin kalıntılarını çöpe atmasınlar kedilerle köpeklerle  paylaşsınlar. Hiçbir şey yapamıyorlarsa bile zarar verenlere engel olsunlar sokak hayvanlarına sevgi  ve merhamet göstersinler. Yunus Emre’nin  “yaratılanı severim yaratandan ötürü “ diye bir sözü var. Bizi de bu sokak hayvanlarını da Allah yarattı. Bu sokak hayvanlarını sevmeliyiz”dedi.


 

Editör: TE Bilişim