Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler Niğde Kültür Merkezi’nde devam etti. Kültür Merkezi’nde programa Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kültür Merkezinde yapılan törende bir konuşma yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Atatürk’ün Başöğretmenlik unvanını aldığı tarih olan 24 Kasım, 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle hazırlamış olduğumuz öğretmenler günü kutlama programına katıldığınız için teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.       
Binlerce yıllık şanlı tarihimizde ecdadımız ilime ve muallime ziyadesiyle önem vermiş, her devirde dönemin en büyük âlimleri ecdadımızın içinden çıkmıştır.  Ne zaman ki ilime ve âlime verilen değer azalmış, geleneksel eğitim anlayışımızı çağımızla bütünleştirmemiş, o zaman çağın gerisinde kalmamız kaçınılmaz olmuştur.  Çocuklarımıza ecdadımızı, kendi kültürümüzü, yerli ve milli inancımızı temel alıp gereken davranışları kazandırarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabiliriz. Nesillerimizi yaşayacakları çağa hükmedebilecekleri gerekli bilgiyle donatırken aynı zamanda adaletten ayrılmayan erdemli bireyler olarak da yetiştirmek zorundayız.   Bu yolda her geçen gün eğitim altyapımızı güçlendiriyor Güçlendirdiğimiz alt yapımızla birlikte öğretmenlerimizin fedakârca çalışmaları ile başarı çıtamızı en üst seviyelere çıkarıyoruz.   Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da  öğretmenlerdir. İbnî Arabî’yi, Şeyh Edebali’yi, Kemali Ümmi’yi, Necip Fazıl’ı, Nurettin Topçu’yu, Aziz Sancar ’ı da yetiştiren yine öğretmenlerdir.  Öğretmene verilen değer geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.   Gelişen teknoloji ile öğretmenlerimiz kendilerini sürekli yenilemek ve geliştirmek durumundadır. Yeni çağın öğrencilerinin ihtiyaçlarına cevap veren öğretmenlerle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabiliriz" dedi. 

Yeni göreve başlayan öğretmenlere de hitap eden Halil İbrahim Yaşar; Öğretmenliğin, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet aşkı ile yapıldığını, toprağa ekilen bir tohumun, fidan verebilmesi için kendini feda ettiği gibi öğretmenliğin bir meslek değil yaşam şekli olduğunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın" şeklinde konuştu. 

Yaşar konuşmasının devamında ise emekli olan öğretmenler için;  Meslek hayatınız boyunca vermiş olduğunuz emeklerinizden dolayı sizlere, hem şahsım hem de milli eğitim camiası adına teşekkür ediyor bundan sonraki hayatınızda sağlık ve sıhhat temenni ediyorum.  Son olarak başta tüm şehitlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyor,    Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum" dedi. 

Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan 29 aday öğretmenler yemin etti, Niğde Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmelerinin hazırladığı oratoryo gösterisi yapıldı, şiirler okundu. Programın sonunda emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü gecesi  öğretmenlerden oluşan 7 İklim grubu, 1970'ler ve 1980'lerin en popüler şarkılarından oluşan bir konser verdi.  30 şarkı seslendiren grup, performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Grup Şefi Hayri Yıldız, yaptığı konuşmada, 70'leri ve 80'leri canlandırmak, nostalji yapmak ve öğretmenleri anmak için bu programı hazırladıklarını belirterek,"Yaklaşık 5 aydır hazırlık çalışması yaptık. 30 şarkıdan oluşan bir repertuvar hazırladık. Kostümlerimiz özel diktirdik. 70'ler ve 80'lere ait bir kostüm. Şarkılar özel, sahne özel. Hazırladığımız konseptte 70'ler ve 80'leri anlatmak istiyoruz, bir özlem var o dönemlere biz de bire bir hazırladık." diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim