Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Niğde'nin Bor İlçesindeki Bahçeli Gölet’i buz tuttu.

Haber: Ali AKBAŞ

Gölete gezmeye giden doğa sever vatandaşlar ise bu fırsatı kaçırmadı ve buz tutan gölün üzerinde eğlenceli vakitler yaşandı.

Havanın soğuk olmasına rağmen kış manzaraları iç ısıttı.Buz tutan Gölet’in üzerine yürümeye çalışan hatta kaymaya çalışan vatandaşların halleri kimi zaman tebessüm ettirici sahnelerin de yaşanmasına sebep oldu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 17 dereceye kadar düştüğü Niğde Bor Bahçeli Göletin de göletin yüzeyi buz tuttu. 

Araçlarıyla göleti görmeye gelen vatandaşlar yüzeyin buz tuttuğunu görünce meraklanarak üzerinde yürüdü. Tehlikeli bir durum yaşayan meraklı bazı vatandaşalar ise buz üzerinde çok durmayıp geri döndü.

Gölet çevresinde piknik yapan vatandaşlar buz tutan göleti izledi.Bor ilçesinde kar yağışı ardından hava sıcaklığı sıfırın altında eksi 17 dereceye kadar düştü.Havaların soğumasıyla birlikte ilçe yakınlarındaki Bahçeli Göletinin yüzeyi dondu. Bazı meraklı doğa severler, göletin donduğundan emin olmak için gölete taş atarak buzlu zeminin sesini dinleyip, buzun kalın olmasından emin olması ardından üzerinde yürüdü. 

Niğde’de kış mevsiminde kartpostallık görüntüler sergileniyor.

Bölge sakinlerinden Doğa sever Ümit Deveci, Niğde’de her mevsimin farklı güzelliklerinin olduğunu ve yaşandığını dile getirmekle övünmesiyle birlikte gözlemlerini aktardı. Göletin sulama amaçlı yapıldığını, tatlı su balıkları yetişmekte olduğunu, bazı amatör balıkçıların olta ile gölette yetkililerden izin alarak zaman zaman balık avlamaya geldiklerini duymakta olduğunu ve buraya vatandaşların genelde piknik yapmak üzere geldiklerini söyleyerek,"Bu yıl yoğun kar yağışının ardından havanın eksi 17 derecenin üstünde çok soğumasıyla birlikte kış manzarasında kartpostallık güzel görüntülerle buluşmakta ve kartpostallık sıcak fotoğraf görüntüleri manzaralarını fotoğraf karelerine alarak güzel anıları dondurarak arkadaşlarla paylaşarak saklamaya çalışıyoruz. Sadece kış mevsiminde havanın eksi dereceler altındaki çok soğuk anlarında yaşayıp ışığın farklı yansımasıyla birlikte oluşabilen güzel kartpostallık tabiat ve doğa manzaraları görebilme fırsatı yaşayana bilinmektedir. Bor İlçesi Bahçeli Beldesinde ki Bahçeli Göletinin yüzeyi kısmen veya tamamen donuyor. İnsanlar buraya piknik amaçlı manzarayı seyretmeye geliyor. Yine de piknik ve gezmeye gelen vatandaşların buz tutan gölde bekleyen tehlikelere karşı dikkatli olması ve göle kesinlikle girmemeleri gerekmektedir" dedi.

Niğde’de yaşanan bu güzellikleri görebilmek için doğa sever vatandaşlarda doğaya akın ediyor. Ulaşım yollarının kısmen kapalı olmasına rağmen yolların ulaşıma açık olduğu belirtiliyor.

 
Editör: TE Bilişim