Niğde Belediyesi tarafından, akülü araç kullanan engelliler için araç şarj istasyonu kuruldu. 

Şadırvan Parkı içerisine kurulan Şarj Dolum istasyonun açılışını Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ve engelle vatandaşlar birlikte yaptı.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan: “Şarj dolum istasyonunu talebimizi başkanımıza ilettik. Uzaktan gelen arkadaşlarımız vardı. Çarşıda gezerken şarjları bitiyor. Kendi şarj aletlerini yanlarında taşımak zorunda kalıyorlar. Yada herhangi bir dükkandan rica ediyorlardı. Bazen dükkanlarda müsait olmuyor. Esnaf arkadaşlarda rahatsız etmeme adına biz bu talebimizi belediye başkanımıza dile getirdik. Sağolsun bu konuda her zaman yanımızda olduğunu hissettirdi. Talibimizi fazla süre geçmeden kısa süre içerisinde şarj dolum istasyonunu hediye etti. Arkadaşlarımız sıkıntıdan kurtulacak. 3 araba birden şarj edecek. Hızlı bir şekilde şarj edecek. Her hangi bir güvenlik sıkıntısı yaşamayacaklar” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise yaptığı açıklamada: “Maddi değerinin çok büyük olmadığı manevi değerinin bir hayli fazla olduğu düşündüğümüz Niğde belediyesinin bir hizmeti daha burada engelli kardeşimizin Niğdeli kardeşimizin hizmetine sunuyoruz.

Bundan 5-6 yıl önce şehrimizde bırakın şarj etme cihazını şarj edecek akülü araçlarımız yoktu. Bugün Niğde merkez olsun, köyünde, kasabasında veya ilçesinde ikamet eden hangi engelli kardeşimiz olursa olsun heyetten almış oldukları rapor doğrultusunda bu akülü araç kullanabilir raporunu bize getirip ibraz edebiliyorlarsa onlara akülü sandalye verebiliyoruz Niğde belediyesi olarak. 5 yıl içerisinde 100 yakın akülü araç verdik. Araba vermekle bu işler bitmiyor. Yine arkasından yeni talepler geliyor. Bunlardan bir tanesi de kardeşlerimiz evinden çıkıyor. Bazıları şehrimizin dış tarafından oturuyor. Uzun süre araçlarını çalıştırdıkları zaman çarşının ortasında yolun ortasında araçlarının aküsü bitiyor. Akülü araca binmiş olmasının hiçbir esprisi o zaman kalmıyor. Bunu şarj etmek lazım. Şarj ederken nasıl yapmak lazım evdeki şarj cihazları gibi değil. Daha hızlı şarj ediyor. Şuanda bu şarj cihazımızın evde yaptığımız şarjların 3 katı daha hızlı şarj yapabilen bir cihazımız. Bu cihazımızı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Onların önel bir ihtiyacı olan bu ihtiyacını da Niğde belediyesi olarak karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Şarj dolum istasyonu için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden Tuba Çalışkan ise: “Şarj istasyonu bize gerçekten çok kolaylık sağlıyor. Çok gezemiyorduk. Arabalarımızın şarjı azalıyordu. Özellikle akümüz zayıfladığı zaman. Şimdi rahatlıkla gezebileceğiz. Şarjımız bittiğinde geleceğiz. Araçlarımızı şarj edeceğiz. Belediye başkanımız Faruk Akdoğan’a bu hizmetinden çok teşekkür ederiz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim