Niğde'de av sezonu bıldırcın ve üveyik avıyla başladı ancak avcılar erken olduğunu bıldırcının bu tarihlerde hala yavru olduğunu belirttiler. 

Niğde Av Komisyonu  bıldırcın ve üveyik avını 15 Ağustos 2015 tarihinde açmıştı. Ancak sitemize açıklama yapan bazı avcılar tarihin iki hafta erken açıldığını avın hala yavru olduğunu  Av komisyonunun değişen ilkim ve hava şartlarına göre av tarihlerini belirmediklerini bıldırcın ve üveyik avının her sene aynı tarihte açıldığını oysa iklim ve hava şartlarının hayvanların yavrulama ve gelişimine etkilediğini belirttiler. 

AV TAKVİMİ BELİRLENDİ

Niğde Av Komisyonu kararına göre, birinci grup av hayvanlarından bıldırcın ve üveyik avı 15 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 27 Aralık 2015 tarihinde kapanıyordu.  İkinci grup kuşlardan kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği avı ise 10 Ekim 2015 tarihinde başlayacak ve 3 Ocak 2016'da da sona erecek.

2015-2016 av sezonunda avcılarımızın avlanma belgesi, avlanma pulu ve avcılık sertifikası olması şartken, Niğde'de 846 belgeli avcı kurallara göre avlanıyor.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Avcılık belgesi almak isteyenlerin Müdürlüğe başvuru yapıp 32 saat süren kurs sonunda diğer incelemeler sonrasında avcı belge almaya hak kazanacağını bildirdi. Ayrıca belgesi olmayan avcılara idari para cezası veriliyor.

Diğer yandan Av korumaların yaptığı inceleme sonrası kaçak av yapan şahıslara ait yaklaşık 10 adet tüfek ele geçirildi.


Editör: TE Bilişim