Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğiyle Kutlu Doğum haftası münasebetiyle proğram etkinligi düzenlendi.

Etkinlige Niğde Valisi Necmettin KILIÇ, HSYK Baş Müfettişi Hüsamettin KÜRTİN, HSYK Müfettişi Bayram Ali KESİMAL, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet TEKNE, Adalet Komisyonu Başkanı Onur YERDELEN, Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal KURT, Savcı ve Hakimler, İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR, Açık Ceza İnaz Kurumu Müdürü, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, Denetim ve Serbestlik Müdürü, İzleme Kurulu Başkanı, Ziraat Bankası Müdürü, kurum çalışanlarının katıldığı etkinlik beğeni topladı. 

Proğram  açılış konuşması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Hükümlülerin Kuran-ı Kerim Tilaveti okuması ardından Kurum Müdürü Ramazan FİDANOĞLU’nun konuması ile devam etti.Peygamber efendimiz hayatı slayt gösterimi, Çift ezan dinletisi, Şiir 40 yaşındasın, Hükümlüler tarafından düzenlenen Salavat ve ilahi korusu dinletisi ardından İl Müftüsü Alaaddin GÜRPINAR’ın günün anlam ve önemine binaen konuşması. Proğram yine hükümlüler tarafından oluşturulan semazen gösterisi izleyenleri büyüledi. 

Etkinlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dini bilgiler yarışmasında dereceye giren hükümlülere ödül töreni düzenlendi.  Birinci olan yarışmacıya  Vali KILIÇ’ın ödülünü vermesi, İkinci olan yarışmacıya  Başsavcı TEKNE’nin ödülünü vermesi, Üçüncü olan yarışmacıya ise Adalet Komisyonu Başkanı YERDELEN’in ödüllerini verilmesi. Vali KILIÇ’ın kısa konuşmaları ve ardından Başsavcı TEKNE’nin konuşmalarıyla proğrama son verilmiştir.  

 Haber - Fotoğraf: Mustafa DİNÇER

Editör: TE Bilişim