Niğde'nin betonlaşması, plansız programsız yapılaşmadan dolayı yeşil alanların yok olmasına dair yaptığımız haberler ses getirdi. 

Geçtiğimiz hafta açılan bir kampanyanın ardından, Niğde'de bazı gazeteler konuyu manşetten verdi. CHP Niğde Lise Komisyonları Başkanı Hüseyin Ulaş Yılmaz Niğde'nin botenlaşması konusunda bir basın açıklaması yaptı. 


Hüseyin Ulaş Yılmaz açıklamasında ; Ormanlar, bir milletin akciğerleridir. Ormanın olduğu yer oksijen, oksijenin olduğu yerde hayat olur. Bir milletin çocuklarına bırakabileceği en büyük miras, ormanlardır. Ormanlar sadece sağladıkları oksijen ile değil farklı şekillerde de insana ve dünyaya fayda sağlar. Ağaçlar kökleri ile toprak kaymasına engel olur böylece erozyonu önler. Aynı zamanda ormanlar binlerce hayvan için bir yuvadır. İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan meyveler ve bazı kuru yemişler de yine ağaçlardan elde edilir.Vitamin deposu olan bu gıdalar ile sağlığımızı korumaya çalışırız.

Ağaçların en önemli yaralarından biri de çevreyi güzelleştiriyor olmalarıdır. 
Dünyada insana yeşil bir doğadan daha fazla huzur veren başka bir şey daha yoktur. Herkes yorgun olduğunda, biraz dinlenmeye ihtiyaç duyduğunda  yeşillikler içinde bir tatili hayal eder. Bugüne kadar gelmiş pek çok sanat eseri ağaçlarla bezenmiş doğa tasvirlerine yer vermiştir.

Diğer taraftan yol, tarla veya ev yapmak için ağaçların kesilmesi de ormanlara verilen bir diğer zarardır. Tüm bu olumsuzluklar sebebiyle dünya her geçen gün çoraklaşmakta ve yaşanmaz bir hal almaya başlamaktadır. Bu tehlike günümüzde evrensel bir sorun olarak durmaktadır. 

Niğde,  ülkemizdeki en az yeşil alanlara sahip bir il.  Bağları Türkülere ilham olmuştur. Niğde’de Amas bağları yok oldu. Kayardı bağlarına yukarıdan  baktığınızda yeşil’den öte, hızla yapılan çok katlı beton binalar gözünüze batıyor. Tepeviran, Fertek bağları, Sarıköprü mevki, Bor Yolu, Bucak Çayırı gibi bağlık bahçelik,hatta tarıma müsait yerlerde hızla yapılaşmaya devam ediyor. Arkadaşlar Mevlana bir sözün’de diyorki ’Bağa geliniz,yeşil giymiş tabiatı seyrediniz,İçiniz açılır,ruhunuz neşe bulursunuz diyor,HZ.MUHAMMED bir hadiste şöyle buyuruyor,bir kimse bir ağaç dikere Allah,o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar diye buyuruyor.İnşallah bundan sonra ağaçlar kesilmez,ağaçlar dikilir ve ileriki nesiller bunun cezasını çekmek zorunda kalmaz…."dedi. 


Borhaber.net'in Notu; Manşet resmi komşu ilimiz Konya'ya aittir. Konyada 10 Yılda şehir merkezine 13 milyon 90 bin ağaç dikilmiş. İlgili haber içinTIKLAYIN


Sitemizdeki konu ile ilgili son 3 günlük haber ve yorumlar için Aşağıdaki linklere Tıklayın

Niğde'de Yok!... Olsa Şaşırırdık

Sarıköprü Mevki Betonlaştırılmasın


Editör: TE Bilişim