Niğde Belediyesi Ramazan geleneğini yaşatmak amacıyla mahallelerde iftar sofraları kuruyor. İlki 18 Mayıs Cuma günü Aşevi Önünde gerçekleşecek iftar etkinliği, Ramazan ayı boyunca 11 ayrı noktada uygulanacak.

Ancak;
Niğde Belediyesi’nin iftar sofraları geniş kesimlerinin bildiğinin aksine ihtiyaç sahiplerinden öte aşağıda Başkan Özkan’ın da belirttiği gibi; bir araya gelme, manevi havayı hissettirmek v.s. için yapılıyor.
Şahenk Vakfının yıllardır geleneksel olarak verdiği iftar sofrası ve gıda yardımları var zaten.
Vatandaşların ve esnafların bir itirazı var.
İftar sofralarının açıldığı caddeler sabah saatlerinde trafiğe kapatılıyor. Esnaf ve trafiği yaşayan vatandaşlar rahatsız oluyor.
Özellikle Paşa Kapı Caddesinde, esnafların yoğun olduğu caddede yapılacak olması esnaf ve vatandaşları canından bezdiriyor.
Geçen sene sabah saatlerinde iftar sofrası nedeni ile bu cadde ve bağlı caddeler zabıtalar tarafından kapatılmış ve bir çok mağduriyet yaşanmıştı.
Niğdeliler bu etkinliklerin pasif veya trafiği yoğun olmayan caddelerde yapılmasını istiyorlar.
Bizden iletmesi,


Niğde Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımların yanı sıra mahallelerde iftar programları da düzenliyor. Hiç kimse kimsesiz kalmasın diyen Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan tüm Niğdelileri aynı sofrada iftar açmaya davet etti. Belediye Başkanı Özkan; “Ramazan ayı, insanların manevi duygularını artıran en bereketli en güzel aylardan biridir. Ramazan’ın bereketini aynı masada paylaşmak ve manevi duygularımıza güç katmak için tüm halkımızı iftar sofralarımızda buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Ramazan ayı boyunca 11 ayrı noktada düzenlenecek mahallelerde iftar yemekleri 18 Mayıs Cuma günü Aşevi önünde başlıyor ve sırasıyla iftar yemekleri şu şekilde olacak;
 18 Mayıs 2018 Cuma aşevi Önü
21 Mayıs 2018 Pazartesi Niğde Evleri
23 Mayıs 2018 Çarşamba Kampüs 15 Temmuz Milli İrade Meydanı
25 Mayıs 2018 Cuma Selçuk Mahallesi
28 Mayıs 2018 Pazartesi Özbelde
30 Mayıs 2018 Çarşamba İlhanlı Mahallesi
1 Haziran 2018 Cuma Kent Meydanı
4 Haziran 2018 Pazartesi Perşembe Pazarı
6 Haziran 2018 Çarşamba Dere Mahallesi
8 Haziran Cuma İnönü Mahallesi
12 Haziran Salı Şahinali Mahallesi
 
Editör: TE Bilişim