Niğde Belediyesi Belediye Binası önündeki parktaki onlarca ağacı kapalı park ve kent meydanı bahanesi ile kesmesinin ardından, şehrin en önemli yaşam alanlarından olan yeni çarşı içerisindeki parkı da düzenleme bahanesi ile çim olan yerleri betonlayıp, taş döşüyor. 

Bu konuda Niğdeliler sesi çıkmazken, Belediye önündeki katliamda olduğu gibi sadece Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği olayın takipçisi olacağını belirtti. 

Niğde Çevre  Eğitim ve  Kültür  Derneği Başkanı Abidin Özkaymak konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

Özkaymak yaptığı açıklama da ; "  Son günlerde Niğde Belediyesi tuhaf şekilde kent merkezinde yeşil alanları yok etmek, ya da Gelecekte yok etmek için ortadan kaldırmanın al yapısını hazırlamaktadır. 


  Belediye önündeki ağaç katliamının acısı geçmemişken şimdi de Şadırvan Parkını düzenleme adı altında gelecekte sökebilmenin alt yapısını hazırlamakta. Şöyle ki Şadırvan parkı içindeki ağaçlar kök kısımları açılarak diplerine beton dökülmektedir. Yeşil alan olarak ayrılmış parka beton dökmenin tek açıklaması budur.  Niğde Belediye Başkanı gölgesini satamadığı ağacın kökünü betonlayıp Çay bahçesi adı altında ranta açarak Şadırvan Parkını popülist politikalarının aracı haline getirmektedir.


Çocuklar ve yaşlıların tek soluklanacak parkı olan, Şadırvan parkı çay bahçesi yapılarak parası olmayanın giremeyeceği iş yeri haline gelecek.

Kentler kültürleri ile yaşarlar,  her değeri para olarak gören yöneticiler, değersizleşen kentin değersiz yöneticisi olma sıfatını kazanırlar.

Bin an evvel şadırvan Park zemininin eski haline getirilmeli, hatta dehada çok çimlendirilerek ağaçların yaşamına dokunmaktan vazgeçmelidir.

Niğde Çevre Eğitim Kültür Derneği olarak Konuyu kamuoyunda canlı tutarak Yeşilin ve Yaşamın takipçisi olmaya devam edecektir."dedi. 







Editör: TE Bilişim