Niğde Baro Başkanı Avukat Hüseyin Demirbilek Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'te büyükelçilik açması ardından gelişen olayları kınayıp ABD ve İsrail’i sert bir şekilde eleştirdi.

Niğde Baro Başkanı Avukat Hüseyin Demirbilek ; “ABD’ nin Birleşmiş Milletlerin Kudüs’ ün statüsü ile aldığı kararları yok sayarak Kudüs’ ü İsrail’ in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini Kudüs’ e taşıma kararı alması sonrasında insanlık tarihi için utanç verici yeni katliamlar yaşanmıştır. Bu katliamlar yeni cinayetlerin de kapıda olduğunu göstermektedir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Kudüs kararına imza atan Birleşmiş Milletlere üye devletlerin alınan Kudüs kararını hiçe sayan ve bundan utanç duymayan İsrail ve ABD’ yi bir an önce uluslararası hukuku tanımaya davet etmelidir.  Bölgemizde ürettikleri bahanelerle çok önceden tasarladıkları planları uyguladıklarını bildiğimiz bu iki sırdaş devlet kadın çocuk yaşlı demeden dünyanın gözü önünde masum insanları öldürmekte sadece bölge değil dünya barışını da yok etmek için bilinçli eylemler içerisine girmektedirler” dedi.

Savunmasız insanları öldürmek eşkıyalıktır diyen Baro Başkanı Avukat Demirbilek; “Çıkarı ne olursa olsun savunmasız insanları öldürmek eşkıyaların işidir. Savunmasız insanları katletmek hukuku ilke edinmiş bir devlete yakışmaz. Aleni eşkıyalık ve korkusuzluk, hukuk demokrasi ve insan haklarına ait değer ve ilkeleri yüzyıllardır biriktirerek bu güne getiren medeni dünyanın sessizliğinden kaynaklanmaktadır. Masum İnsanları kendi topraklarından çıkarmak için katledilmektedirler.  Dünya barışını tehlikeye sokan eylemlere girişen devletlerin itibarlarını ve güvenilirliklerini hukuk tanımaz tavırlarına son verene kadar kamuoyu önünde sorgulamak bu zulüme sessiz kalmamak hukuka insan haklarına saygılı herkesin görevidir” diye konuştu.

Avukat Demirbilek; “Dünyadaki hukuk ve düşünce kuruluşları akademik çevreler gazeteciler doğruları dile getirmeli cinayetler karşısında sessiz kalmamalıdır. BM Kudüs kararında imzası bulunan ve kararın tarafı olan Türkiye’ nin masum Filistin ve Kudüs’ ün statüsünün tanınmasıyla ilgili atacağı tüm adımları destekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim