Geride bıraktığı 3 yıl içerisinde verdiği 7 eğitimde 150 kursiyere temel fotoğrafçılığı anlatan dernek eğitmenleri, önceki gün 14 saat sürecek olan 8.Temel Fotoğraf Eğitiminin startını verdi.

Fotoğraf sanatının geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdüren NİFAD (Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği ) doğa fotoğrafçılığının yaygınlaştırılması ve fotoğraf tekniğinin yükseltilmesi amacını taşıyor.


2 hafta devam edecek  ve toplam 14 saat sürecek olan temel fotoğraf eğitimine katılan kursiyerlere fotoğraf çekim tekniklerinin yanı sıra 2 saat fotoğraf işleme (photoshop) uygulamaları da anlatılacak.


Kursa katılanlara , Fotoğraf Terimleri -  Fotoğraf Makinesi ve Elemanları -  Fotoğrafın Bileşenleri ( Işık-Renk-Kontrast) - Pozlandırma-I (Diyafram-Enstantane-Iso) - Pozlandırma-II (Diyafram-Enstantane-Iso) -  Pozlandırma Teknikleri (Portre, Gece, Kar, Manzara...) - Fotoğrafta Kompozisyon ve Unsurlarının yanı sıra Fotoğraf Düzenleme dersi ile de uygulamalı Photoshop eğitimi verilecek.

Derneğe üye olmak isteyenlerin temel fotoğrafçılık eğitimi alarak ,üye olma kriterleri taşıyan bir portfolyoya sahip olmaları gerektiğini açıklayan Nifad Yönetim Kurulu Başkanı ve dernek eğitmenlerinden Mustafa Doğan Şahiner, eğitimler sayesinde kursiyerlerin fotoğraf makinelerini daha iyi tanıyacaklarını , hangi ışıkta nasıl manuel ayarlarla çekim yapmaları gerektiğini bilebileceklerini ve çekmiş oldukları fotoğrafları photoshop eğitmeni Fatih Kızılkaya’nın anlatacağı uygulamalı dersin ardından nasıl işlemeleri gerektiğini öğrenebileceklerini ifade etti.


Geçtiğimiz günlerde 3.Olağan Genel Kurulu’nu yapan ve alt kurullarını oluşturmaya devam eden  Nifad’ın 2015 yılı eğitim,gezi ve proje takvimi derneğin resmi sitesi www.nifad.org https://www.facebook.com/groups/nifad/  ve https://twitter.com/Nifadgroup adreslerinden takip edilebilecek.






Editör: TE Bilişim