Niğde  Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, erken yaşta evliliklerin sakıncaları ve kadına yönelik şiddetin önlemesi konularında muhtarlara eğitim verildi.
Niğde  Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü, Niğde genelinde  erken yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla Bor ilçesi kaymakamlık toplantı salonunda   mahalle ve ilçeye bağlı köy kasaba muhtarlarına eğitim verdi.  

Bor kaymakamlığı  toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Harun Koca, muhtarların konuyla ilgili halkı bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi. 

Koca, "Muhtarlar, bu tür vakalarla ilgili duyumlar aldıklarında kolluk birimlerinin 155 ve 156 hatlarına, ya da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 183 hattına bildirmeli. Bildirimde bulunanların bilgilerinin gizli tutuluyor. Bu tür aramalar ücretizdir. Bu konudaki bildirimler, yasal sorumluluktur" diye konuştu.  

Niğde Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bağlı  Sosyolog , erken yaşta evliliklerin çocuklar üzerindeki psiko-sosyal etkileri ile bu tür evliliklerde karşılaşılan olumsuzluklara değindi. 
 
Editör: TE Bilişim