Miss Global Dünya Güzellik Yarışmasında Azerbaycan'ı bu sene Niğdeli bir Türk kızı temsil edecek.

1-18 Kasım tarihleri arasında Kamboçya'da bu yıl beşincisi düzenlenecek olan geleneksel uluslararası güzellik yarışmasında kardeş ülke Azerbaycan'ı Türkiye'den Ayşe Merve Özbay temsil edecek. 

Sinema ve televizyon mezunu olan ve uluslararası ilişkiler eğitimi alan Ayşe Merve Özbay Niğde'de yaşıyor. Türkçe dışında İngilizce, İspanyolca ve Rusça biliyor. İkinci üniversite olarak hukuk eğitimine devam etmekte olan Ayşe Merve Özbay, Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde uzman olarak öğretim görevlisi.

Şu sıralar ticaret, sanat ve kişisel bakım alanlarında yeni girişimlerle ilgilenen, daha önce Miss Power isimli yarışma ve reality show'da Türkiye'yi temsil eden Ayşe Merve:   "Ülkemizin küçük bir kenti olan Niğde'den böyle bir platformda kardeş ülkeyi temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Başarıyla dönmek için elimden geleni yapacağım. Şuan zor bir kamp dönemindeyim. Haftanın dört günü spor yapıyorum ve çok dikkatli besleniyorum. Stil danışmanları ve yabancı koçlarla hazırlık sürecini yoğun şekilde değerlendiriyoruz. Biraz yorucu ve hayli stresli ama aynı zamanda motive edici bir süreç" dedi.
Editör: TE Bilişim