Bu yıl 99’uncusunu kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Niğde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen çelenk  sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla devam etti.

NİĞDE VALİLİK SİTESİ; COŞKUYLA KUTLANDI ŞEKLİNDE VERDİ (Burada tıklayın)

Niğde'deki programa  Vali  Yılmaz Şimşek, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet ve Komisyon Başkanı Osman Soydal, görevli öğrenciler ve az sayıda vatandaş katıldı. 

Öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabının okunması ile devam eden programda Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri halk oyunu gösterisi, jimnastik ve tekvando gösterileri yapıldı. Vali Yılmaz'ın salona 10:46'da gelmesini de bazı vatandaşlar sosyal medya paylaşarak eleştirdiler. 

BOR İLÇESİNDE KAYMAKAMLIK BAHÇESİNE SIKIŞTIRILDI. 

Bor İlçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı ise İlçe Kaymakamlık bahçesinde çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşısının okunması ile başladı. Mehmet Marşı dinletesi ile son buldu. Her okuldan bir kaç öğretmen önderliğinde 10 kadar öğrencinin katıldığı görüldü. 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Milli Bayramların hükümet eliyle her geçen gün kutlama etkinliklerinin yok edilmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor.  Televizyonların sadece hükümet yanlısı yayın yapması ile ancak sosyal medyadan tepkisini duyurmaya çalışan vatandaşlar. Eski bayramlara özlemlerini dile getirdiler. Vatandaşlar "Milli ve Yerli olduğunu iddia eden hükümetin  Milli Bayramlarımızı adeta kutlanamaz hale getirdiğini, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Gününün 19 Mayıs bayramından daha iyi kutlandığını iddia ettiler. 

Niğde'de Kapalı Spor Salonundaki törenlere katılan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'de onlarca vatandaş gibi kutlama şekline tepki gösterenler arasındaydı. 

Gürer,in paylaşımı aşağıda. 

"Niğde’de bugun katıldığım 19 Mayıs törenleri AKP döneminde yapılan düzenlemeler ile geçmişten çok uzak bir anlayış ile kutlandı.Atatürk Anıtına Vali ve Belediye Başkanı katıldı ama AKP düzenlemesi gereği çelenk koyamadılar.Stadyumda düzenlenen törenler kapalı spor salonunda oldu .Okullar yoktu sınırlı görevli gençlik vardı.19 Mayıs ruhunu hissedemeyen bir anlayışın Milli Mücadele ile var oluş bayramı ne kadar daralttığı görünce üzülmemek olasımı? 24 Haziran ile bu süreç sona erecek Milli Bayramlar halkımız ve gençliğimiz çoşku ile yeniden kutlanacaktır..

 
Editör: TE Bilişim