Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kimse Yok mu Derneği  Ramazanın ilk gününde Melendiz köy ve kasabalarında gıda yardımı yaptılar. Dernek yöneticileri ve gönüllülerin katıldığı programda  10 köy , 3 belde belediyesi ve merkez ilçe belediyesini ziyaret edilerek ihtiyaç sahibi 200 aileye içerisinde çeşitli gıdalardan oluşan paketlerden dağıtıldı.

Melendizliler dernek başkanı Sebahattin Altındağ;  “bu programla içinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde bize destek olan hemşerilerimize hayra vesile olurken diğer tarafta da ihtiyaç sahiplerine karınca kaderince destek olmuş olduk. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar gerekli olduğunu köylerimizde sürdürülmeye çalışılan hayatları gördükçe içimiz burkularak bir kez daha anladık. “Eşim öldü ben ölemedim” diyen yaşlı teyzenin ölümü kurtuluş görmesi bizlerin, insanlığımızı bir kez daha sorgulama, elimizdeki nimetlerin şükrünü nasıl eda etmemiz gerektiği hususunu hatırlattı.


Sevgili peygamberimiz (sav) “komşusu aç iken tok yatan bizden değildir, Kim bir fakire kolaylık gösterirse, Allah da ona dünyada ve ahirette kolaylık gösterir. Kim bir Müslümanı örterse, Allah da onu dünya ve ahirette örter.” buyuruyorlar.  

Ne olur!  şu güzel, rahmeti ve bereketi bol, Ramazan ayında sadece kendi iftar ve sahurda ne yiyeceğimizi düşünürken, tenceresi boş olan aileleri de unutmayalım. 

Derneğimizin bu çalışmasında bize ortak olan “Kimse yok mu” derneği yönetici ve çalışanlarına bizlere  destek olan hayırsever hemşerilerime ve dağıtımda bizlerle gönüllü olarak çalışan dostlara teşekkür ediyorum.” dedi





Editör: TE Bilişim