Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 16 mart cumartesi günü saat 18 de Nahita otelde rutin Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

 

Yönetim kurulu başkanı Sayın Sebahattin ALTINDAĞ açılış konuşmasının  arkasından , Derneğin üç aylık faaliyeti ile bilgi verdi. Dernek başkanının bir slayt gösterisi ile sunduğu faaliyetleri Yönetim kurulu tarafından büyük beğeni kazandı ve başkana teşekkürlerini ilettiler.

Dernek başkanı Sebahattin ALTINDAĞ toplantıda yaptığı konuşmada derneğin faaliyetlerini ve ileriki aşamada yapacakları Melendizliler Festivali, Niğde ve yurt genelinde yaşayan, çeşitli görevler yapan Melendizlileri tespit edip diyalog kuracaklarını belirtti.

Altındağ toplantıda konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Derneğimizi temsil eden bir  logo ya ihtiyaç duyulduğunu düşünerek logo çalışması yaptırdık. Yönetim kuruluna getirilen birden çok tasarım içinden bu gün kullandığımız logo seçildi ve kullanılmaya başlanmıştır.

Derneğimiz yönetimi göreve geldiğinde Çiftlik İlçemiz merkezinde bir aşure programı düzenlemiş ve yaklaşık 3000 hemşerimizle ikram edilmiştir. İkram edilen çorba sıcaklığında samimi sohbet ve muhabbetle derneğimizin adı bölgede duyurulmaya çalışılmıştır.

Yönetim geldikten hemen sonra Yönetim kurulunda görev taksimi yapılarak işe başlanmıştır. Şahsım ve Yönetim kurulumuz hemen icraata başlanmış ve bölgede bulunan 9 köy ve 4 belde belediyesi ve bir ilce merkezi de dahil olmak üzere ziyaretlere başlanmıştır. Bölgemizin sorunları yerinde dinlenmiş ve İlce merkezimizde düzenlediğimiz 1. Melendiz Çalıştayın da masaya yatırılmıştır. Çalıştayın sonuçları bir sonuç bildirgesi ile ulusal ve yerel basınla paylaşılmış, kamuoyu oluşturulmuş ve dile getirilen  sorunlara dikkat çekilmiştir. Şükürler olsun ki çalıştayda belirtilen sorunlar bir bir çözüme ulaşmaya başlamış veya çok yakında çözülecektir.  
   

Yönetim kurulumuz 1. Melendiz çalıştayından çıkan sonuçları Niğde Milletvekilleri Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile istişare toplantısı yapmış ve orada bu sorunların çözümü için gerekli teminat ve sözü almıştır.

Kutlu doğum haftasında Derneğimiz, Çiftlik de hazırlanan “Kutlu Doğum” programına ortak ve sponsor  olmuş ve bu tür etkinliklerde derneğimiz sosyal faaliyetlerin her zaman yanında olduğunu göstermiştir.

Ulaştırma bakanı Sayın Binali Yıldırım beyin İlimizi ziyaretlerinde “ 50 Yıllık hayal, Siz yapın gerçek olsun” sloganı ve pankartıyla karşılanmış, Tepeköy-Çiftlik yolu dosya halinde sunulmuş ve kendisinden bu yolun 2013 yılı içerisinde başlanacağı sözü alınmıştır.

Derneğimizin henüz bir merkezi olmadığından bu konun çözümü için çalışılmış ve Vakıflar Müdürlüğüne ait bir mülk kiralanmak suretiyle tutulmuştur. Dernek merkezimiz olacak bu ofis ve lokal tamirat ve tefrişatı yapılmak üzeredir. Dernek merkezi açılış programı daha sonra tüm hemşerilerimizle paylaşılacaktır.” dedi.

Dernek başkanı Sebahattin ALTINDAĞ toplantının ikinci bölümünde bundan sonra yapacakları işler  ve planları ile ilgili bilgi verdi ve sözlerine şöyle devam etti.

1-    Hızla Niğde merkezde yaşayan hemşerilerimizin kaydı için çalışma başlatacağız. Bu arşivi en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz

2-    Melendiz bölgesinde ki 14 birim den  Türkiye genelinde ticaret yapan işadamlarımız ,Üniversitelerde ki akademisyenlerimiz ve Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet eden bürokratlarımızın tespiti yapılacaktır.

3-   1.Melendiz Festivali; Melendizle özdeşleşmiş Keten Çimen yaylasında 2 gün süren bir festivali organize etmeye gayret edeceğiz. Bu festivalde karakucak güreşleri başlatmayı planlıyoruz. Tüm belediyelerimizin de katılımı ile yöresel sanatçılarımızın, halk oyunlarımızın ve yarışmaların yapılacağı festivalin yurt genelinden katılımını sağlayacağız.

4-   Şiir ve hikaye yarışması; Bölgemizde ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte lise ve yetişkinler kategorisinde yarışma yapmayı planlıyoruz. Bu yarışmaya il genelini ve hatta Ülke genelini dahil etmeyi planlıyoruz. Yarışmanın ödülleri, tarihi, şartları ve diğer ayrıntısı ileride duyurulacaktır.

“Daha birçok projemizi zamanı geldikçe hayata geçireceğiz ve bölge insanın sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması için elimizden gelen ne varsa yönetim olarak yapacağız.”




 



Editör: TE Bilişim