Mavi Kapak Toplama Kampanyası neticesinde Ataşehir Belediyesi tarafından gönderilen tekerlekli sandalye "Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi aracılığıyla spastik engelli 15 yaşındaki Zekeriya Karataş’ın yüzünü güldürdü.
 
    Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi’nde düzenlenen programa Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Tokcan, öğrenciler ve dernek üyeleri katıldı.
 
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce başlatılan "Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Engelleri Aşıyor" kampanyasına destek veren Niğde Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Zülal Duran, Songül Mendeş, Esra Avcu, Mehtap Aytun, Hülya Önkol ve Özge Bayrak’ın uğraşları karşılıksız kalmadı, Ataşehir Belediyesi tarafında gönderilen tekerlekli sandalye "Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi"ne teslim edildi. Danışmanlığını Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Halil Tokcan'ın yaptığı kampanya ile toplanan yaklaşık 300 kilo kapak Ataşehir Belediyesi’ne Niğde Aydoğanlar Seyahat Firması tarafından ücretsiz olarak ulaştırılırken, Ataşehir Belediyesi kapaklar karşılığında bir adet tekerlekli sandalyeyi Niğde’ye gönderdi.
 
Kampanyayı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Topluma Hizmeti Uygulamaları Dersi kapsamında 3. sınıf öğrencileri ile başlattıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Halil Tokcan, " Kampanyadan sorumlu öğrencilerimiz önderliğinde başta Sosyal Bilgiler öğrencileri olmak üzere Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler, Final Dershaneleri Niğde Şubesi, Serhat Dershaneleri Niğde Şubesi, 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Nevşehir Derinkuyu 24 Kasım İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile Niğde halkından çok büyük destek gördük. Tüm bu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Ayrıca tüm çalışmalarımıza çok büyük katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür'e kapakların gönderilmesinde çok büyük yardımını gördüğümüz Niğde'nin öncü taşıma kuruluşu Niğde Aydoğanlar Firması’na ve kampanya afişimizi tasarlayan değerli hocamız Cengiz Kayacılara, çok teşekkür ederiz dedi. Kampanya boyunca bize destek olan Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ve Aydın Yıldırım’a da ayrıca teşekkürü borç biliriz” dedi.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
 
Editör: TE Bilişim