Niğde'de bu yıl ilk defa, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri sivil toplum kuruluşları ile tek çatı altında kutlanacak.
Niğde İl Müftülüğü 14-21 Nisan tarihlerinde, "Kutlu Doğum Haftası" coşkusunu haftaya yayarak gerçekleştirilecek etkinlik, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın katılımıyla 15 Nisan'da başlayacak.
Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin farklı kutlanacağının altını çizen İl Müftüsü Hasan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde'de ilk defa sivil toplum kuruluşları ile birlikte kutlama kararı aldıklarını ifade etti.
Çınar, şunları kaydetti:
"Her sene olduğu gibi bu sene de 'Kutlu Doğum' programları düzenleniyor.Niğde'de bu sene farklı bir uygulama olacak. İlimizde bu yıl tüm dini sivil toplum kuruluşlarıyla aldığımız karar sonucu bu etkinliği yapmaya karar verdik. El birliği ve gönül birliği ile hep beraber kutlama fikrine sıcak baktıkları kendilerine teşekkür ediyorum. İşin tüm maddi ve manevi boyutunda Niğde Müftülüğü'nün yanında oldular. İnşallah geçen yıllara nazaran bu yıl ki programımız farklı olacak."
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu (BESYO) Spor Salonunda düzenlenecek "Kutlu Doğum" programında, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın konuşması, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, Naat-ı Şerif ve İl Müftüsü Hasan Çınar duası ile sona erecek.
Öte yandan, program öncesi misafirlere salon girişinde 4 bin adet gül, 4 bin adet kitap hediye edilecek. Niğde Belediye Başkanlığı ise kent merkezinden otobüs seferi düzenleyecek.
Editör: TE Bilişim